Sült paprika/Töltött paprika kicsit másképpen

Írta Mit főzzünk ma, 2017. február 14. 14:14:00

Címkék:
kaliforniai paprika, póréhagyma, gomba (vargánya), paradicsom (koktél), , bors, olaj, sajt (kecske), rizs
A(z) "Sült paprika/Töltött paprika kicsit másképpen" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

És ráadásul olyan hihetetlenül sok időt sem igényel, azaz, pont jó választás mondjuk egy hétköznapra. És mégsem átlagos!



Egyszerű étel hús nélkül. Ma a vegetáriánus nézőknek kedvezek, de szerintem bárki elkészítheti.

Nem mindennapi rizst választottam, jázminrizst, amit előre megfőztem.

Ma sült paprikát készítek, ahol maga a paprika lesz az edény. Levágom a tetejét, eltávolítom a kaliforniai paprika magházát. A paprika többi részét apróra vágom, majd jó lesz a töltelékbe.

A póréhagymát apróra vágom, kevés olajon lepirítom. Hozzáadom a kockára vágott vargányát és a felkockázott paradicsomot, valamint a paprikát. Sózom, borsozom. Kevés vízzel felöntöm, beleöntöm a főtt rizst. Jól összeforgatom, kicsit együtt párolom, hogy az ízek összeérjenek.

Betöltöm a paprikát, tetejére kecskesajtot morzsolok.Beteszem magas hőfokra a sütőbe, addig sütöm, míg a sajt megolvad a tetején (ez kb. 10 perc).

Közben elkészítem a paradicsomrózsát. Meghámozom a paradicsomot, és a héját szépen feltekerem.

Jó étvágyat kívánok!

Még több vegetáriánus ételért kattints ide

 

20080715712127455.jpg




Hozzávalók

  • 4 db kaliforniai paprika, 
  • fél szál póréhagyma, 
  • 8 dkg gomba (vargánya), 
  • 8 dkg paradicsom (koktél), 
  • só, 
  • bors, 
  • olaj, 
  • 10 dkg sajt (kecske), 
  • 40 dkg rizs

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Csomboros kakaspörkölt, juhtúrós galuskával »