Szardíniás szendvics magos mustárral

Írta Mit főzzünk ma, 2014. október 23. 13:14:12

Címkék:
hal, szardínia, szendvics, mustár, mediterrán, recept, étel, halak, szardínia, padlizsán, burgonya, paradicsom, mustár, , bors, kakukkfű, vaj, citrom
A(z) "Szardíniás szendvics magos mustárral" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

A különleges szendvics elnevezés azt jelenti, hogy ezt bizony nem lehet kézbefogni, és jól beleharapni, ennyiből talán nem is klasszikus szendvics. Van persze párja is, keressék meg!

A padlizsánokat karikára vágjuk és besózzuk, majd állni hagyjuk kb. 10 percig. A főtt burgonyát és a paradicsomot természetesen szintén karikára vágjuk, utána sózzuk, borsozzuk, és egy kevés kakukkfűvel megszórjuk.

Ezután a padlizsánt, a burgonyát és a paradicsomot a szardínia zsiradékában megpirítjuk, majd egymásra tesszük sorba: egy padlizsán, egy burgonya, egy paradicsom, egy szardínia. A szendvicseket 160 fokos sütőben 4-5 perc alatt megsütjük.

A kész szendvicseket egy tálon ízlésesen elrendezzük, citrommal, pirítóssal és hideg mártással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

További halas receptekhez kattints ide!




Hozzávalók

  • 30 dkg szardínia, 
  • 1 db padlizsán, 
  • 4 db burgonya, 
  • 2 db paradicsom, 
  • 2 evőkanál mustár (magos), 
  • só, 
  • bors, 
  • kakukkfű, 
  • 5 dkg vaj, 
  • 1 db citrom

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Pacalpörkölt főtt burgonyával »