Szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással

Írta Mit főzzünk ma, 2018. január 12. 20:32:22

Címkék:
szarvas, vadétel, gomba, vargánya, mártás, recept, étel, gesztenye, szarvasgerinc, gomba (vargánya), barnamártás, sárgabarack, áfonya, gesztenyemassza, , bors, kakukkfű, bor (vörös), vaj, újhagyma
A(z) "Szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Aki egyszer már kóstolt vadat... Nos, itt következik a szakács feladata: minél több, változatos receptet adni. Hogy a vadfőzés valóban különleges élmény legyen, készítése is, elfogyasztása is.



A szarvasgerincet lehártyázzuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal ízesítjük.

Serpenyőben a vajat felhevítjük, megsütjük rajta a szarvasérméket, visszamaradt zsiradékában apróra vágjuk az újhagymát, lepirítjuk, szeletekre vágott, megmosott, tisztított vargányagombát adunk hozzá.

Felengedjük a barnamártással, hozzáteszünk 1 evőkanál áfonyát.

A barackbefőttet leszárítjuk, az áfonyával és a gesztenyepürével összekeverjük, betöltjük.

Tálaláskor a szarvasérmék tetejére halmozzuk a vargányagomba-mártást, mellétesszük a töltött barackot. Köretként zöldfűszeres-vajas galuskát adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több gombás receptért kattints ide! 



szarvasragu_web_1_s.jpg







Hozzávalók

  • 1 kg (csont nélküli) szarvasgerinc, 
  • 15 dkg gomba (vargánya), 
  • 5 dl barnamártás, 
  • 4 db sárgabarack, 
  • 2 evőkanál áfonya, 
  • 10 dkg gesztenyemassza, 
  • só, 
  • bors, 
  • kakukkfű, 
  • 1 dl bor (vörös), 
  • 10 dkg vaj, 
  • 2 db újhagyma

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Sertésérmék bazsalikomos pestoval  »