Szilveszteri malacsült

Írta Mit főzzünk ma, 2016. december 30. 17:34:02

Címkék:
szileszter, haladó, sertés, egyedi, hagyományos, ünnep, Császárszalonna, káposzta, karaj (malac), sör, köménymag, zsír (sertés), pezsgő, fahéj, cukor, hagyma, burgonya, majoranna, fokhagyma,
A(z) "Szilveszteri malacsült" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Nos, ez a nap is eljött, bezárunk egy évet - megnyitunk egy újat. Mivel mással, mint malaccal? Tessék rákészülni!



A malacot besózzuk, majd zúzott fokhagymával bedörzsöljük, és köménymaggal, majoránnával megszórjuk. Sörrel felöntjük és 2 napra hűtőbe tesszük.

A császárszalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Rátesszük a félkarikára vágott hagymát. Ha szükséges, akkor még kevés sertészsírt adunk hozzá. Lepirítjuk.

Egy másik edényben cukrot karamellizálunk. Félkarikára vágott hagymát adunk hozzá, majd a szeletelt káposztát, az egész fahéjat. Kicsit dinszteljük. Végül sózzuk, és őrölt köménnyel megszórjuk. Legvégén pezsgőt adunk a káposztához.

A malacot betesszük a 150 fokos sütőbe. Folyamatosan locsolgatjuk sörrel a bőrét. Malactól függően 1-1,5 órát sütjük. Tálaljuk a káposztával és a burgonyával.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több ünnepi ételért kattints ide!    

20080112167166200.jpg



Hozzávalók

  • só, 
  • fokhagyma, 
  • majoranna, 
  • 60 dkg burgonya, 
  • 3 fej hagyma, 
  • cukor, 
  • fahéj, 
  • 2 dl pezsgő, 
  • 4 dkg zsír (sertés), 
  • köménymag, 
  • 2 dl sör, 
  • 1 kg karaj (malac), 
  • 60 dkg káposzta, 
  • 15 dkg császárszalonna
Ezt olvasta már?

Sertésszűz kukorica tócsnin »