Tandoori csirke indiai naankenyérrel

Írta Mit főzzünk ma, 2017. április 15. 20:12:16

Címkék:
indiai, csirke, köret, egzotikus, haladó, recept, étel, tandoor, tandoori fűszer, lime, limelevél, méz, joghurt, tejszín, liszt, liszt (teljes kiőrlésű), ó, cukor, szódabikarbóna, vaj, ánizs, mák
A(z) "Tandoori csirke indiai naankenyérrel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

A pác miatt ez már a holnapra gondoló recept: nem igényel sok időt (mármint a pácolás), be a hűtőbe, és megvan a holnapi csirke!



A csirkét először pácoljuk.

A páclé a következő: a mézet, a tandoori fűszerkeveréket, a joghurtot, a lime levét összekeverjük. Bepácoljuk a csirkét, betesszük a hűtőbe, állni hagyjuk. Az állás után olajat hevítünk és megsütjük a tandoori csirkét. A titok itt a pác és persze a különleges fűszerkeverék.

A naankenyeret úgy készítjük, hogy a hozzávalókat összekeverjük (az ánizzsal legyenek óvatosak, mert nagyon jellegzetes az illata), összedolgozzuk, gyúrjuk. 15 percig állni hagyjuk, majd megformázzuk és sütőben megsütjük.

Tálaláshoz négy részre vágjuk a kenyeret, a csirkét a tányér közepére helyezzük, a kenyérszeleteket pedig négy részre beállítjuk. Zöld fűszernövénnyel, zsályával díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!







 

Hozzávalók

  • 50 dkg csirke, 
  • 10 dkg tandoori fűszer, 
  • 1 db lime, 
  • limelevél, 
  • méz, 
  • 3+3 dl joghurt, 
  • 1 dl tejszín, 
  • 3 csésze liszt, 
  • 1 csésze liszt (teljes kiőrlésű), 
  • 4 teáskanál só, 
  • 4 teáskanál cukor, 
  • 1 teáskanál szódabikarbona, 
  • 7 teáskanál vaj, 
  • 2 teáskanál ánizs , 
  • 2 teáskanál mák

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Csirkemellfilé barackkal és avokádóval »