Tarhonyaleves füstölt marhanyelvvel

Írta Mit főzzünk ma, 2017. március 8. 14:13:31

Címkék:
répa (sárga), zeller (gumó), újhagyma, fokhagyma, tarhonya, alaplé (zöldség), , fehérbors, marhanyelv(füstölt), citromlé, petrezselyem, vaj
A(z) "Tarhonyaleves füstölt marhanyelvvel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Alapos, tartalmas, remek leves - akár önmagában is megáll. Aki szereti a leveseket, erre biztosan nem mondhat nemet, ezt garantáljuk!



A zöldségeket tisztítjuk, nagyon kis kockára, a fokhagymát pedig finomra vágjuk. A vajon megpirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a tarhonyát.

Felengedjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tisztított marhanyelvet. Puhára főzzük, hozzáadjuk a vágott petrezselyemzöldet.

A levest simára főzzük, ízesítjük, majd tálaláskor a forró leves tetejére helyezzük a füstölt, szeletelt marhanyelvet. Zellerzölddel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több különleges leveshez kattints ide!

tarhonyaleves_te_05_web_s.jpg




Hozzávalók

  • 10 dkg répa (sárga), 
  • 5 dkg zeller (gumó), 
  • 10 dkg újhagyma, 
  • 1 gerezd fokhagyma, 
  • 10 dkg tarhonya, 
  • 1 liter alaplé (zöldség), 
  • só, 
  • fehérbors, 
  • 40 dkg marhanyelv (füstölt), 
  • 2 evőkanál citromlé, 
  • 1 csomag petrezselyem, 
  • 4 evőkanál vaj

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Zsuzsanna palacsinta »