Tejfölös kerékrépaleves füstölt hússal

Írta Mit főzzünk ma, 2017. május 15. 15:22:04

Címkék:
oldalas, kerékrépa, zsír (sertés), liszt, paradicsomlé, paprika (erős), tejföl, tej, hagyma, fokhagyma, bors, , étel, recept, leves, hús
A(z) "Tejfölös kerékrépaleves füstölt hússal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Nos, előveszünk egy-egy elfeledett, ma már kevésbé használatos ételt is. Ez a leves ide tartozik, már az alapanyag sem mindennapos.



A füstölt húst a főzés előtt 2-3 óra hosszat langyos vízben áztatjuk, feldaraboljuk, megmossuk, és bő vízben feltesszük főzni. Ha a hús már félig megpuhult, hozzátesszük a  répát.

Lefedett fazékban lassan forraljuk, és közben elkészítjük a rántást. A felhevített zsírban a liszt felét zsemleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, kissé még pirítjuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, és egy-két keverés után fölengedjük vízzel. Simára keverjük, és a levesbe szűrjük.

Ha a hús és a répa is puhára főtt, beleteszünk egy kis csípős paprikát és a paradicsomlevet. A tejfölt simára keverjük a liszttel, fölhígítjuk a tejjel és kevés vízzel, azután a répába öntjük. Még 10 percig főzzük, megízleljük, ha kell, utánasózunk.

Jó étvágyat kívánunk!


Hozzávalók

  • 70 dkg (füstölt) oldalas, 
  • 80 dkg (savanyított) kerékrépa, 
  • 10 dkg zsír (sertés), 
  • 10 dkg liszt, 
  • 1 dl paradicsomlé, 
  • 1 db paprika (erős), 
  • 3 dl tejföl, 
  • 1 dl tej, 
  • 1 fej hagyma, 
  • 2 gerezd fokhagyma, 
  • 2-3 szem (egész) bors, 

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Töltött sertésdagadó »