Tejszínes zöldborsó krémleves

Írta Mit főzzünk ma, 2015. március 26. 07:37:10

Címkék:
zöldborsó, vöröshagyma, húsleveskocka, víz, tejszín, margarin, bors, szalonna, leves
A(z) "Tejszínes zöldborsó krémleves" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Nem tudjuk elégszer mondani, hogy az egyszerűség csodákra képes. Egyszerű hozzávalókból is lehet, mi több, kell nagyszerű ételeket készíteni!

A margarint rakjuk egy fazékba, rakjuk bele az összevágott vöröshagymát, picit pároljuk át. Amíg párolódik, kockázzuk fel a sonkát, rakjuk bele egy fazékba, egy kevés margarint rakjunk bele, majd pirítsuk meg.

Tegyük bele a borsót a fazékba, pároljuk át egy picit, majd öntsük rá a vizet. Kapcsoljuk magasabb lángra a lapot. Ha felforrt, rakjuk bele a leveskockát és a borsot. Turmixoljuk össze, majd kb. fél-egy dl főzőtejszínt rakjunk bele. Ezzel egyet forraljunk még, és máris tálalhatjuk a levest. Levesbetétnek reszelt sajtot, sonkát használhatunk.

Receptünket a videosmart oldalon olvashatják!

Jó étvágyat kívánunk!


Hozzávalók

  • 40 dkg zöldborsó (fagyasztott), 
  • 1/2 fej vöröshagyma, 
  • húsleveskocka, 
  • 1/2 liter víz, 
  • tejszín, 
  • 3 evőkanál margarin, 
  • bors, 
  • szalonna, 
  • sajt
Ezt olvasta már?

Töltött libanyak »