Tejszínes zöldségszalma harcsával

Írta Mit főzzünk ma, 2017. február 10. 14:34:11

Címkék:
hal, harcsa, zöldség, tejszín, recept, étel, halak, harcsa, padlizsán, cukkini, póréhagyma, répa, paprika, citrom, limelevél, bor, vaj, tejszín, zeller, penne,
A(z) "Tejszínes zöldségszalma harcsával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Folyamatos halkampányban vagyunk, biztosan észrevették már: nem csak azért, mert a hal egészséges, hanem azért, mert finom is, és sokféleképp elkészíthető. :)



Felteszek vizet forrni. A répát julienne-re vágom fel, mondhatom úgy is, hogy szalmavékonyra.

A többi a zöldséget is vékony csíkokra vágom, a paradicsomot pedig meghámozom, majd összevágom. Minél többféle zöldséget használnak, annál finomabb lesz a végeredmény.

Lepirítom a zöldségeket, először a sárgarépát, a zellert, a hagymát, majd a cukkinit, hozzáadom a vajat a citrom- és lime-levet, majd egy kis tejszínt.

Közben a pennét beleöntöm a forrásban levő sós vízbe. Amint a tészta kifőtt, leszűröm, és ráteszem a zöldségekre, összekeverem, majd vajat adok hozzá.

A harcsát sózom, borsozom, olajban megsütöm. Tálalom, alulra a zöldséges tészta, tetejére a harcsa. Petrezselyemzölddel díszítem.

Jó étvágyat kívánunk!

További halas receptekhez kattints ide




Hozzávalók

  • 60 dkg harcsa, 
  • 1 db padlizsán, 
  • 1 db cukkini, 
  • 1 db póréhagyma, 
  • 2 db répa, 
  • 1 db kaliforniai paprika (sárga), 
  • 1 db kaliforniai paprika (piros), 
  • 1 db kaliforniai paprika (zöld), 
  • 2 db citrom, 
  • 2 db limelevél, 
  • 1 dl bor (fehér), 
  • 10 dkg vaj, 
  • 2 dl tejszín, 
  • 1 db zeller (gumó), 
  • 40 dkg penne, 

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Csirkemellfilé borsköntösben sütve, őszibarackkal díszítve »