Tengeri halfilé cukkinivel és sárgarépával göngyölve

Írta Mit főzzünk ma, 2017. május 17. 12:28:00

Címkék:
halak, zöldséges, egészséges, könnyű, kezdő, recept, étel, halfilé (tengeri), , bors, petrezselyem, babérlevél, répa (sárga), cukkini, bor (fehér), citrom, keményítő, vaj, tejszín, kapribogyó
A(z) "Tengeri halfilé cukkinivel és sárgarépával göngyölve" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Hal egy remek mártással. A tengeri halfilé mindennapos alapanyag, de tudják: minden egyszerű alapanyagból lehet különlegességet készíteni.



A halfiléket formázzuk, fűszerezzük. A zöldségekből hosszában vékony szeleteket vágunk, és leforrázzuk, hogy fel tudjuk tekerni, a halfilével együtt.

A halat és a zöldségeket ízlésünk szerint egymásra rétegezzük, felcsavarjuk, összetűzzük. A forrázott zöldségek levében megpároljuk, ízesítjük babérlevéllel, fehérborral.

A párolási idő a forrástól számítva kb. 10 perc.

Ebből az alapléből készítünk egy kapribogyó-mártást. A párolólevet leszűrjük, és hozzáadjuk a kapribogyót. Összeforraljuk, és a fehérborral kikevert keményítővel besűrítjük, végül tejszínnel dúsítjuk. Citrommal tegyük pikánssá.

Ehhez az ételhez jól illik a párolt rizs köretként.

Jó étvágyat kívánunk!

További halas receptekhez kattints ide!  





Hozzávalók

  • 70 dkg halfilé (tengeri), 
  • só, 
  • bors, 
  • petrezselyem, 
  • babérlevél, 
  • 1 db répa (sárga), 
  • 1 db cukkini, 
  • 1 dl bor (fehér), 
  • 1 db citrom, 
  • 1 kávéskanál keményítő, 
  • 5 dkg vaj, 
  • tejszín, 
  • kapribogyó

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Diópürében tálalt csirke »