Tésztában sült fogas (vagy tengeri halfilé)

Írta Mit főzzünk ma, 2015. május 23. 12:03:11

Címkék:
tészta, halak, egészséges, könnyű, középhaladó, fogas, vajastészta, , petrezselyem, paradicsom (koktél), spenót (paraj), tejszín, fokhagyma, tojás, fogasfilé
A(z) "Tésztában sült fogas (vagy tengeri halfilé)" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mai hal, különlegesen: hal sokféleképpen, ennyi a mottó. Gyűjtögetjük a halas recepteket, hogy mindenki kedvet kapjon hozzá.

Ezt a receptet egyébként bármilyen tengeri halból el lehet készíteni, az a lényeg, hogy filé legyen. Én most a látvány kedvéért ugandai fogast választottam.

A fogast sózzuk, forró olajban elősütjük. Addig a paradicsomot feldaraboljuk, a tésztát pedig kinyújtjuk.

Belehelyezzük a fogast, megszórjuk feldarabolt paradicsommal, majd sózzuk, és bekenjük tojássárgával.

Sokkal gusztusosabb, ha szánnak egy kis időt arra, hogy hal formájúra alakítsák ki ezt az ételt. A szeme lehet például egy kisebb darab tészta, a kanál nyelével pedig pikkelyeket utánozhatunk. Forró sütőben, kb. 170 fokon megsütjük.

A spenótot fokhagymával serpenyőbe helyezzük, kevés tejszínnel felöntjük. A végén petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

További halas receptekhez kattints ide





Hozzávalók

  • 60 dkg fogas, 
  • 30 dkg vajastészta, 
  • só, 
  • petrezselyem, 
  • 5 db paradicsom (koktél), 
  • 10 dkg spenót (paraj), 
  • 0,5 dl tejszín, 
  • 3 gerezd fokhagyma, 
  • 1 db tojás, 
  • 60 dkg fogasfilé

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Melegszendvics ruccolával »