Tiramisu, keserű kakaóval

Írta Mit főzzünk ma, 2017. január 5. 20:29:26

Címkék:
desszert, olasz, különleges, középhaladó, piskóta, sütemény, süti, recept, étel, édesség, sütés nélkül, kávé, porcukor, sajt (mascarpone), tojás, vaníliarúd, narancs, babapiskóta, kakópor (60-70%-os)
A(z) "Tiramisu, keserű kakaóval" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Közkedvelt lett ez a süti nálunk is, elég gyorsan. Talán nem véletlenül. Pisti így szereti, most videóval osztjuk meg Önökkel, hogy könnyebb legyen elkészíteni.

Ha nincs Flash lejátszód,
innen letöltheted a legújabb verziót!



A piskóták felét tegyük a cukros felükkel lefelé egy tálba, a kávét pedig kevés porcukorral ízesítsük meg. Locsoljuk be a piskótákat.

Közben egy tálban a tojássárgáját a mascarponéval verjük habossá a maradék cukorral, és kaparjuk bele a vaníliák magjait. Adjuk hozzá az amarettót, majd lassan keverjük el benne a tojások felvert habjait, arra figyelve, nehogy a hab összetörjön. Adjuk hozzá a narancs lereszelt héját és a levét is.

Tegyük az elkészült krém felét a piskótákra, majd fedésben rakjunk egy második sort a külön edényben áztatott piskótából, végül jöhet a maradék krém. Zárásként a tiramisu tetejét szórjuk meg a kakaóval.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több piskótás sütihez kattints ide!   

Még több olasz recepthez kattints ide!

20080615253566512.jpg


 

Hozzávalók

  • 3 dl kávé, 
  • 4 evőkanál porcukor, 
  • 50 dkg sajt (mascarpone), 
  • 8 db tojás, 
  • 2 db vaníliarúd, 
  • 1 db narancs, 
  • 20 db babapiskóta, 
  • 10 dkg kakópor (60-70%-os)

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Mini tekercstorta »