Töltött csirke egy kicsit másképp

Írta Mit főzzünk ma, 2017. május 8. 17:14:16

Címkék:
recept, étel, töltött csirke, brokkoli, sajt (gruyére), fokhagyma, csirkemell, olívaolaj, kakukkfű, , bors, tej (félzsíros), leves (csirke), sherry (száraz), kukoricakeményítő, sajt (parmezán), mustár (dijoni)
A(z) "Töltött csirke egy kicsit másképp" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Töltött csirke egy kicsit másképp, nem a megszokott töltelékkel. Brokkoli és a sajt igazi ízbomba. Az íze pedig mennyei!



Első lépésként főzzük meg a brokkolit sós vízben, de vigyázzunk ne legyen túl puha, maradjon egy kicsit ropogós. Ha kész, akkor öblítsük le hideg vízzel, csöpögtessük le.

Vágjuk kisebb darabokra a brokkolit, és keverjük össze az apróra vágott fokhagymával, valamint a gruyére sajttal. Vágjunk kisebb zsebeket a csirkemellen, ebbe töltsük bele a brokkolis keveréket. Dörzsöljük be a csirkemell mindkét oldalát sóval, borssal, kakukkfűvel, illetve olajjal.

Serpenyőben forrósítsunk fel egy kis olajat és süssük aranybarnára a csirke mindkét oldalát. Közben kezdjük el melegíteni a tejet egy kis edényben, fűszerezzük sóval, borssal. Egy másik tálban a sherryt és a kukoricakeményítőt keverjük el csomómentesre, majd adjuk hozzá a tejhez. Főzzük legalább két percig. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a parmezán egy részét. Öntsük a csirkemellre és süssük 2-3 percig.

Ha kész, akkor hagyjuk állni a csirkét, majd vágjuk ketté. A maradék szósszal keverjük el a mustárt és tegyük a csirkére.

 

 

toltottcsirke.jpg

 

(foodnetwork.com)

 

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás:
foodnetwork.com


 

Hozzávalók

  • 2 csésze friss brokkoli, 
  • 1/2 csésze sajt (gruyére), 
  • 1 gerezd fokhagyma, 
  • 4 db csirkemell, 
  • 2 teáskanál olívaolaj, 
  • 2 teáskanál kakukkfű, 
  • só, 
  • őrölt bors, 
  • 1 csésze tej (félzsíros), 
  • 1/2 csésze leves (csirke, leveskockából is lehet), 
  • 1/4 csésze sherry (száraz), 
  • 1 1/2 teáskanál kukoricakeményítő, 
  • 2 evőkanál sajt (parmezán), 
  • 1 teáskanál mustár (dijoni)
Ezt olvasta már?

János kedvenc fasírozottja zöldborsós raguval »