Töltött libanyak

Írta Mit főzzünk ma, 2017. december 15. 18:01:10

Címkék:
töltött, libanyak, recept, étel, liba, libamáj, Márton nap, libanyak, , bors, darált hús, libabőr, tojás, petrezselyem, zsemle, zsír, répa, kelbimbó, burgonya, hagyma, paradicsompüré
A(z) "Töltött libanyak" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

A liba jellemzően Márton-napkor szokott előkerülni, de azon túl is hozzá lehet nyúlni, főleg egy ilyen recepttel.



A tejbe áztatott zsemlét összekeverjük a darált hússal, petrezselyemzölddel, sóval, borssal, majorannával, tojással.

A libamájdarabkákat akkor tesszük bele, amikor a töltelék egynemű. Óvatosan összekeverjük. A zöldségekből „ágyat” készítünk.

A libanyak bőrét összevarrjuk vagy összetűzzük, kanállal vagy habzsákkal megtöltjük. Ráhelyezzük a zöldségágyra. Kevés vizet öntünk alá. Sütés közben folyamatosan locsolgatjuk, és 180 fokon szép pirosra sütjük.

Köretnek főtt karfiolt és rizs adunk hozzá.

További ajánlataink:

desszertként meggyes rétest javaslunk, méghozzá csokoládé jégkrémmel kiegészítve.

Valamint: tökéletesen passzol hozzá egy Teleki Pinot Noir.

Jó étvágyat kívánunk!

További Márton-napi receptekért kattints ide!



20080714669046469.jpg






Hozzávalók

  • só, 
  • bors, 
  • 10 dkg darált hús, 
  • 2 db libabőr, 
  • 5 dkg libamáj, 
  • 1 db tojás, 
  • fél csomag petrezselyem, 
  • 1 db zsemle, 
  • 5 dkg zsír (sertés), 
  • 10 dkg répa (sárga), 
  • 20 dkg kelbimbó, 
  • 25 dkg burgonya, 
  • 5 dkg hagyma, 
  • 2 dkg paradicsompüré

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Zöldségpaletta pulykamellcsíkokkal »