Töltött podlutyka - Kelkáposzta

Írta Mit főzzünk ma, 2013. szeptember 21. 15:50:32

Címkék:
kelkáposzta (levél), darálthús, csirkemáj, rizs, tojás, olaj, vöröshagyma, majoranna, bors (őrölt), , fűszerpaprika, burgonya, liszt, tejföl, étel, zöldség, hús, máj, sertés, recept
A(z) "Töltött podlutyka - Kelkáposzta" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mifelénk aludttejjel készül. Hidegen, savanyúan üdítő finomság. És Önöknél?

A kelkáposzta leveleket szódabikarbónás vízben leforrázzuk, vastag erezetét éles késsel levékonyítjuk. Egy jó tanács! klopfolóval ütögessük meg a leveleket, mert így könnyebben tudjuk tölteni. A levelek így már elő vannak készítve, és most jöhet a töltelék készítése.

A darált sertéshúst, leforrázott apró kockára vágott csirkemájat, főtt rizst, tojást, pirított vöröshagymát, majoránnát, őrölt borsot, kevés fűszerpaprikát és sót jól összekeverjük. Így egy igen finom, különleges tölteléket kapunk. Nyolc levélbe töltjük úgy, hogy a kelkáposzta levél két végét begyűrjük. A formás kis hengereket, és az 1x1 cm-es kockára vágott burgonyát a kelkáposzta mellé tesszük a lábasba.

Kevés majoránnával, sóval ízesítjük. Szép lassan, pöszörögve főzzük. Ha a burgonya megfőtt, tejfeles habarással besűrítjük, és kiforraljuk a kelkáposzta mellett lévő majoránnás krumpli ragut. Mi felénk aludttejjel készült.

Jó étvágyat kívánunk!


Hozzávalók

  • 8 db kelkáposzta (levél), 
  • 30 dkg darált sertéshús, 
  • 10 dkg csirkemáj, 
  • 12 dkg rizs (főtt), 
  • 1 db tojás, 
  • 1 dl olaj, 
  • 30 dkg vöröshagyma, 
  • majoranna, 
  • bors (őrölt), 
  • só, 
  • fűszerpaprika, 
  • 50 dkg burgonya, 
  • 5 dkg liszt, 
  • 1 dl tejföl
Ezt olvasta már?

Bableves chilivel és korianderrel  »