Törökország-szendvics

Írta Mit főzzünk ma, 2015. május 8. 11:03:49

Címkék:
Törökország, szendvics, uborka, pulykamell, sajt, savanyúkáposzta, rozskenyér, hagyma, vaj, , bors, majonéz, chiliszósz, alma, kapribogyó
A(z) "Törökország-szendvics" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

A szendvicsek fajtájának és összetevőinek se szeri, se száma. Ezért is ehetünk mindig mást, mégis ugyanazt. Most a savanyú káposztával ismerkedünk.

Elkészítés:

A vajat melegítsük fel egy serpenyőben. Adjuk hozzá a mogyoróhagyma fehér részeit, és addig pirítsuk, amíg világosbarna nem lesz. (Kb. 3 perc)

Adjuk hozzá a savanyú káposztát és az almát, majd sózzuk, borsozzuk. Főzzük addig, amíg a káposzta meg nem szárad (Kb.10 perc).

Adjuk hozzá a mogyoróhagyma zöld részét is, és 1 percig főzzük össze a többi összetevővel.

Keverjük össze a majonézt, a kimaradt mogyoróhagyma-zöldeket, a chiliszószt, a kapribogyót és a folyékony kapribogyót, valamint az uborka levét.

Kenjük meg az összes kenyérszelet egyik oldalát vajjal.

Egy fóliával bélelt tepsibe helyezzünk 4 kenyérszeletet, vajas oldalával lefelé.

Kenjük meg a kenyérszeleteket a majonézes keverékkel, tegyünk rá pulykamell-szeleteket, majd a savanyúságos keveréket is tegyük a tetejére.

 Sajttal szórjuk meg, majd két percig süssük, amíg a sajt megolvad.

 

fnm100109weeknight041_s4x3_lg.jpg
 

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

Forrás: foodnetwork.com



Hozzávalók

  • vaj (sótlan,lágyított), 
  • 3 db mogyoróhagyma (fehér és zöld részei is), 
  • 10 dkg savanyúkáposzta (mosva,szárítva), 
  • 1 db alma (hámozott,reszelt), 
  • só, 
  • frissen őrölt bors, 
  • 1/4 csésze majonéz, 
  • 2-3 evőkanál chiliszósz, 
  • 2 teáskanál aprított kapribogyó, 
  • 1 evőkanál kapribogyó (folyékony), 
  • 8 szelet rozskenyér, 
  • 8 szelet kapros uborka, 
  • 1 evőkanál kapros uborka leve, 
  • 8 szelet pulykamell felvágott, 
  • reszelt sajt
Ezt olvasta már?

Édeskömény gorgonzola sajttal, csirkemellen csőben sütve »