Túrós-almás felfújt

Írta Mit főzzünk ma, 2017. október 11. 20:07:17

Címkék:
túrós sütik, alma, felfújt, sütemény, süti, édesség, desszert, recept, étel, tojás, cukor, vaníliás cukor, vaj, búzadara, túró, citrom, fahéj
A(z) "Túrós-almás felfújt" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a süti mikróra lett optimalizálva, azaz igen gyorsan, és különösebb gond nélkül elkészíthető - próbáld ki!



A mikrohullámú sütő – bár szerintem szinte minden háztartásban található – egyelőre a „melegítő-berendezés” megtisztelő címét vívta ki leginkább, pedig bátran használhatjuk hasznos kiegészítőként is, amikor főzünk. Ehhez szeretnék néhány tanácsot adni, az első ez a felfújt lesz, amit kitűnően, és főként igen egyszerűen el tudunk készíteni a mikró segítségével.

Az egész tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat habosra keverjük. A búzadarát és a túrót összekeverjük,  fél citrom levét, sőt még a héját is hozzáadjuk. A massza felét egy literes  edénybe tesszük.

Természetesen az edényt kivajaztuk és zsemlemorzsával megszórtuk. Meghámozzuk az almát, kivesszük a magházát, finomra felszeleteljük, ráhelyezzük a túrós masszára, majd meghintjük fahéjas cukorral.

A massza másik felét rásimítjuk és 8 percig 750 W-on, majd további 8 percig 360 W-on készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

További túrós sütikért kattints ide! 

Még több almás recepthez kattints ide! 



turos-almas_felfujt_1205.jpg


 


Hozzávalók

  • 3 db tojás, 
  • 10 dkg cukor, 
  • 1 evőkanál vaníliás cukor, 
  • 10 dkg vaj, 
  • 6 evőkanál búzadara, 
  • 50 dkg túró, 
  • 0,5 db citrom, 
  • 50 dkg alma, 
  • 1 evőkanál fahéj

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Pacalpörkölt főtt burgonyával »