Vadkacsamell, birses sütőtökraguval

Írta Mit főzzünk ma, 2017. december 12. 19:32:05

Címkék:
kacsa, vadétel, ragu, sütőtök, haladó, birs, recept, étel, bor, rozmaring, bors, burgonya, liszt, vaj, tojás, petrezselyem
A(z) "Vadkacsamell, birses sütőtökraguval" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Néhány elfeledett, ritkán használt alapanyag: vadkacsamell, birsalma, sütőtök. aki elkészíti, meglátja, milyen kár, hogy ritkán használjuk.



A vadkacsát vágott rozmaringgal bedörzsöljük. Olajban pár napig pácoljuk a hűtőben.

A sütőtököt magjától és héjától megfosztva kockára vágjuk. Egy kevés vajat egy serpenyőbe teszünk és a sütőtököt kicsit lepirítjuk.

Hozzáadjuk a birsalmakompótot, meg egy kicsit annak a levéből. Megsózzuk és hozzáadjuk a bort. Rövid ideig forraljuk majd vajat adunk hozzá. Így félretesszük.

A burgonyát lereszeljük és megsózzuk. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet és egy kevés vágott petrezselyemmel megszórjuk. Összegyúrjuk és serpenyőben kevés olajon pogácsákat sütünk belőle.

Egy másik serpenyőben kevés olajon, lassú tűzön a vadkacsamellek mindkét oldalát megsütjük. A kacsát a burgonyatócsnival és a borsos tökraguval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több sütőtökös receptért kattints ide

Még több ragureceptért kattints ide!



200712118381637.jpg






Hozzávalók

  • 1 dl bor, 
  • rozmaring, 
  • bors, 
  • 25 dkg burgonya, 
  • 1 evőkanál liszt, 
  • 6 dkg vaj, 
  • 1 db tojás, 
  • petrezselyem

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Rakott mákos metélt »