Vajaspástétom hercegnő

Írta Mit főzzünk ma, 2017. december 7. 09:27:29

Címkék:
tészta, zöldség, hús, étel, vajastészta, csirkehús, húsleves, vaj, liszt, tejszín, sárgarépa, tojás, spárga
A(z) "Vajaspástétom hercegnő" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

A neve első látásra lehet, hogy furcsának tűnik, és a receptet olvasva azt gondolnánk, hogy bonyolult, de ez nincs így! Tessék megcsinálni, és meglátja, a hosszú recept mögött egy könnyű étel áll!



Húslében megfőzzük a csirkemelleket, apróra felvágjuk, de le is darálhatjuk.

A spárgát megtisztítjuk ( burgonyahámozóval a fás részt eltávolítjuk), sós lében megfőzzük. Saját levében hagyjuk kihűlni.

 A mélyhűtött vajas tésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval vagy linzerkiszúróval kiszaggatjuk a felének kiszúrjuk a közepét egy kisebb szaggatóval. Felvert tojással lekenjük, így kerül rá a másik réteg. Újra lekenjük, s 200 fokos sütőben szépen megsütjük.

Közben a csirke alapléből supplé mártást készítünk úgy, hogy vajat olvasztunk, lisztet teszünk hozzá, majd felengedjük a szárnyas alaplével. A mártás egy részét összekeverjük a darált főtt csirkemellel, vigyázzunk, hogy az átlagosnál sűrűbb legyen így nem fog lefolyni a töltelék. A kisült vajastésztára kerül a töltelék, a mártás többi részét legírozzuk (azaz tojás sárgáját és tejszínt teszünk hozzá).

Tálalásnál a töltött vajastészta tetejére kerül a mártás, spárgával körítjük, mely díszítésnek és köretnek is egyaránt kiváló.

Desszertet is adunk hozzá. Karamell fagylaltból tányérdesszertet készítünk, vagyis banánt félbevágunk a tányér két szélére helyezzük, középre kerül a  karamell fagylalt. Csokiöntettel meglocsoljuk, szeletelt mandulával megszórjuk, tejszínhabbal díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!
(20030527)





 

Hozzávalók

  • 50 dkg vajastészta, 
  • 30 dkg csirkehús (főtt), 
  • 1/2 dl húsleves, 
  • 10 dkg vaj, 
  • 10 dkg liszt, 
  • 1 dl tejszín, 
  • 1 db sárgarépa, 
  • 1 db tojás, 
  • spárga
Ezt olvasta már?

Csőben sütött sertésfilé kenyéren »