Vajhal cukkinivel és koktélparadicsommal

Írta Mit főzzünk ma, 2017. október 8. 13:12:00

Címkék:
halak, egészséges, könnyű, zöldségek, kezdő, recept, étel, videó, vajhal, cukkini, paradicsom (koktél), burgonya, , bor (fehér), póréhagyma, citrom, bazsalikom, bors
A(z) "Vajhal cukkinivel és koktélparadicsommal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Az első lépcső tehát az elhatározás. Minél többféle hal, minél többféle recept, ez a második lépcső. A harmadik: figyeljék az elkészítést!



Ez egy legényétel lesz, azaz: egy serpenyőben, gyorsan elkészíthető recept!

A vajhalat feldaraboljuk. A vajhal tengeri hal, kicsit száraz. A süllőhöz lehet hasonlítani.

A burgonyát közben feltesszük főzni.. Ennek az ételnek a jellegét igazán a citrombors adja meg. Többféle citromborsot lehet kapni, mi citromborskeveréket használunk.

A cukkinit felszeljük, serpenyőben olajat hevítünk. Elkezdjük sütni a halakat.A tengeri halaknál arra kell figyelni, hogy mindig a végén sózzuk meg az ételt. Beletesszük a cukkinit, s citromborssal megfűszerezzük

Felszeletelünk egy citromot, ez lesz majd a díszítés. A megfőtt burgonyát kicsit megsütjük, hogy legyen egy kis színe, s mellette citromot is.

Kevés borral felöntjük a ragut. Közben a paradicsomot és a friss bazsalikomot is felaprítjuk. A paradicsomot is a raguhoz tesszük, de óvatosan, a paradicsomot nem kell nagyon lepirítani. Hozzáadjuk a bazsalikomot is, legvégén pedig a burgonyát. Összekeverjük, kicsit együtt pirítjuk, esetleg bort önthetnek még hozzá, s már tálaljuk is.

Díszítéshez póréhagyma szálat használunk, és sült citromot.

 

Jó étvágyat kívánunk!

További halas receptekhez kattints ide






Hozzávalók

  • 50 dkg vajhal, 
  • 2 db cukkini, 
  • 30 dkg burgonya, 
  • 15 dkg paradicsom (koktél), 
  • só, 
  • 2 dl bor (fehér), 
  • 1 szál póréhagyma, 
  • 1 db citrom, 
  • bazsalikom, 
  • bors

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Sertés extra káposztával »