Vajon forgatott kagylós spagetti

Írta Mit főzzünk ma, 2018. február 11. 12:51:00

Címkék:
olasz, tésztaételek, kagyló, spagetti, mediterrán, recept, étel, spagetti, vaj, tejszín, kagyló, újhagyma, olaj, gomba, , bors, kapor, fokhagyma
A(z) "Vajon forgatott kagylós spagetti" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Nem akarjuk azokat meggyőzni, akik esetleg nem kagylósok. Ellenben azoknak, akik szeretik a kagylót, kiemelten ajánljuk. Mert ez egy jó recept.



Vajat hevítünk, majd beletesszük a finomra vágott hagymát. Amikor a hagyma üvegesre pirul, akkor tesszük rá a borsot, majd pedig a leforrázott gombát.

Áthevítjük, ezután kerül hozzá a tisztított, leforrázott kagyló, valamint a fokhagyma. Az egészet átpirítjuk, ketchuppal ízesítjük.

A spagettit kifőzzük, utána vajon átforgatjuk, és tejszínnel átforraljuk.

Stílszerűen a tésztára tálaljuk a kagylós, gombás ragut. Díszítésként használhatnak tengeri algát, ha van hozzá kedvük, akit esetleg zavarna, természetesen elhagyhatja.

Jó étvágyat kívánunk!


vaj_kagylo_spagetti_web.jpg


 
 

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti, 
  • 10 dkg vaj, 
  • 1 dl tejszín, 
  • 10 dkg kagyló (konzerv), 
  • 1 csomag újhagyma, 
  • 0,5 dl olaj (olíva), 
  • 15 dkg gomba, 
  • só, 
  • őrölt bors, 
  • kapor, 
  • fokhagyma

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Csontos csirkemell rozmaringággal sütve, fűszeres paradicsomraguval, tésztával »