Viharsarki húsgombócleves

Írta Mit főzzünk ma, 2017. december 29. 20:31:00

Címkék:
leves, haladó, különleges, hétvégére, húsgombóc, recept, étel, tartalmas leves, répa (sárga), répa(fehér), zeller (gumó), hagyma, olaj, cukor, majoranna, ételízesítő, , mustár, liszt, tejföl, darált hús, rizs, tojás, bors, pirosarany, fokhagyma, petrezselyem
A(z) "Viharsarki húsgombócleves" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mai leves, egy kis hazai: amikor a háziasszony hozza el jól bevált receptjét a séfnek - az bizony remek alkalom!



A zöldséget sajtreszelőn (vagy erre alkalmas gépen) hajszálvékonyra reszeljük, a hagymát apróra vágjuk, vagy lereszeljük.

Az olajon sötétbarna karamellt készítünk, rádobjuk a reszelt zöldségeket, ételízesítőporral félig puhára pároljuk. Pirospaprikával és majorannával meghintjük, átforgatjuk, vízzel felengedjül, sózzuk.

Amíg fő, összeállítjuk a húsgombócot: a húshoz keverjük a tojást, a rizst, a vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, sót, pirosaranyat, borsot és 4-5 centis gombócokat hengergetünk.

Amikor a leves forrt pár percig, mustáros, tejfölös habarással besűrítjük (hagyjunk tejfölt a végére is), belecsavarjuk a fél citrom levét és ha újra forr, lassan puhára főzzük benne a gombócokat.

Tálalásnál megtejfölözzük a tetejét. Olyannak kell lennie, mint a narancsvörösben és aranyban úszó naplemente, amelyet pici fehér bárányfelhők pöttyöznek, a majoranna pedig egy sereg apró madárként pöttyözi hozzá az eget!!!

Jó étvágyat kívánunk!

Még több tartalmas levesért kattints ide



20080715706119474.jpg


 
 



Hozzávalók

  • 3 db répa (sárga), 
  • 2 db répa (fehér), 
  • 1 db zeller (gumó), 
  • 1 fej hagyma, 
  • 4 evőkanál olaj, 
  • 4 evőkanál cukor, 
  • 1 evőkanál majoranna, 
  • ételízesítő, 
  • só, 
  • mustár, 
  • 1 evőkanál liszt, 
  • 3 dl tejföl, 
  • 30 dkg darált hús, 
  • egy marék rizs, 
  • 1 db tojás, 
  • bors, 
  • pirosarany, 
  • 2 gerezd fokhagyma, 
  • 1 csokor petrezselyem

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Burgonyapüré sajttal »