Vörösbabból és gombából készült burger tzatzikivel

Írta Mit főzzünk ma, 2017. április 6. 20:19:00

Címkék:
gombás, saláta, vega, középhaladó, burger, tzatziki, recept, étel, gomba, görög, bab(vörös), hagyma, kígyóuborka, fokhagyma, joghurt, olaj (olíva), koriander, kurkuma, köménymag, , bors(törött), liszt
A(z) "Vörösbabból és gombából készült burger tzatzikivel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Sokan megijednek, hogy ha egy ételben nincs hús, akkor az nem is lehet jó. Pedig ez nem így van. Mert Pisti és Zoli bebizonyítja.

Ha nincs Flash lejátszód,
innen letöltheted a legújabb verziót!



Forró olajban dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, tegyük hozzá a zúzott fokhagyma felét, a kurkumát, a köményt, az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk.

Pirítsuk addig, míg el nem fő a leve. Tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a leszűrt villával összetört konzervbabot. Keverjük össze, adjuk hozzá a friss vágott koriandert.

Ha úgy érzik, túl lágy lett, tegyenek bele lisztet.

Ha megvagyunk, formázzunk belőle pogácsákat, és olajjal megkenve süssük meg őket.

A tzatzikihez reszeljünk uborkát, majd rátesszük a lecsepegtetett joghurtot. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával összekeverjük és tálalhatjuk is.

Kitűnő vegetáriánus étel, a görög konyhából merítve.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több vegetáriánus ételért kattints ide

Még több gombás receptért kattints ide!  

 

 20080622288158286.jpg




 

Hozzávalók

  • 15 dkg gomba, 
  • 50 dkg bab (vörös), 
  • 1 fej hagyma, 
  • 2 db kígyóuborka, 
  • 3 gerezd fokhagyma, 
  • 5 dl joghurt, 
  • 1 evőkanál olaj (olíva), 
  • koriander, 
  • kurkuma, 
  • őrölt köménymag, 
  • só, 
  • bors (törött), 
  • liszt

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Csirkesteak uborka-raviolival »