Vörösbabból és gombából készült burger tzatzikivel

Írta Mit főzzünk ma, 2017. április 6. 20:19:00

Címkék:
gombás, saláta, vega, középhaladó, burger, tzatziki, recept, étel, gomba, görög, bab(vörös), hagyma, kígyóuborka, fokhagyma, joghurt, olaj (olíva), koriander, kurkuma, köménymag, , bors(törött), liszt
A(z) "Vörösbabból és gombából készült burger tzatzikivel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Sokan megijednek, hogy ha egy ételben nincs hús, akkor az nem is lehet jó. Pedig ez nem így van. Mert Pisti és Zoli bebizonyítja.



Forró olajban dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, tegyük hozzá a zúzott fokhagyma felét, a kurkumát, a köményt, az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk.

Pirítsuk addig, míg el nem fő a leve. Tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a leszűrt villával összetört konzervbabot. Keverjük össze, adjuk hozzá a friss vágott koriandert.

Ha úgy érzik, túl lágy lett, tegyenek bele lisztet.

Ha megvagyunk, formázzunk belőle pogácsákat, és olajjal megkenve süssük meg őket.

A tzatzikihez reszeljünk uborkát, majd rátesszük a lecsepegtetett joghurtot. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával összekeverjük és tálalhatjuk is.

Kitűnő vegetáriánus étel, a görög konyhából merítve.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több vegetáriánus ételért kattints ide

Még több gombás receptért kattints ide!  

 

 20080622288158286.jpg




 

Hozzávalók

  • 15 dkg gomba, 
  • 50 dkg bab (vörös), 
  • 1 fej hagyma, 
  • 2 db kígyóuborka, 
  • 3 gerezd fokhagyma, 
  • 5 dl joghurt, 
  • 1 evőkanál olaj (olíva), 
  • koriander, 
  • kurkuma, 
  • őrölt köménymag, 
  • só, 
  • bors (törött), 
  • liszt

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Magos bélszín salátával »