Zöldborsókrémleves

Írta Mit főzzünk ma, 2017. október 11. 14:32:20

Címkék:
recept, leves, zöldborsó, , bors, cukor, tejszín, tej, szerecsendió, vaj, liszt, petrezselyem, tojás (sárgája)
A(z) "Zöldborsókrémleves" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Hát ez egy igazán egyszerű zöldborsókrémleves. Azok is könnyedén megtudják főzni, akik nem túl járatosak a konyhában. Hajrá!



A zöldborsót leturmixoljuk.

Világos, vajas rántást készítünk. Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, csomómentesre keverjük. A zöldborsópépet beleöntjük, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és cukorral. Kiforraljuk.

Tálalás előtt a tojássárgáját pici tejszínnel elkeverjük, beletesszük a levesbe, amit ezután forralni már nem szabad.

Pirított zsemlekockát vagy pirítóst adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

 

zoldborsokremleves.png





 

Hozzávalók

  • 1 üveg zöldborsó, 
  • só, 
  • bors, 
  • cukor, 
  • 1 dl tejszín, 
  • 2 dl tej, 
  • szerecsendió, 
  • 5 dkg vaj, 
  • 1 púpozott evőkanál liszt, 
  • petrezselyem, 
  • 1 db tojás (sárgája)
Ezt olvasta már?

Fokhagymás sertéscsülök, sörben sütve szalonnás kelkáposztával »