Zöldborsós sertésszűz rizzsel

Írta Mit főzzünk ma, 2016. november 24. 09:04:12

Címkék:
recept, étel, bors, szalonna (füstölt), paradicsom, rizs (főtt), paradicsompüré, fokhagyma, sertésszűz, hagyma, petrezselyem
A(z) "Zöldborsós sertésszűz rizzsel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Egyszerűen, de nagyszerűen hétvégén is: ez a recept mára. Vagy ez a recept lényege. Vagy ne is ragozzuk: készítsék el inkább. Rövid olvasás, gyors előkészület: a vége mégse hamari munka lesz, mert megfontoltunk minden szót. Hogy remek étel legyen a vége!

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben a zsírját kipirítjuk.

Közben a sertésszüzet kisujjnyi csíkokra vágjuk és félretesszük.

A zsírjára pirult szalonnához adjuk a félfülre vágott vöröshagymát. Lepirítjuk és hozzáadjuk a felcsíkozott húst, a paradicsompürét, a nyers zöldborsót, sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vágott petrezselymet, és a kockára vágott paradicsomot, majd a főtt rizst. Jól összekeverjük, pirítjuk majd tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!
(20071030k)






Hozzávalók

  • bors, 
  • 6 dkg füstölt szalonna, 
  • 2 db paradicsom, 
  • 40 dkg rizs (főtt), 
  • 1 kávéskanál paradicsompüré, 
  • 2 gerezd fokhagyma, 
  • 50 dkg sertésszűz, 
  • 1 fej hagyma, 
  • petrezselyem, 
  • 10 dkg borsó (zöld, hüvelyes)

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Sajtos, parajos palacsintarolád »