Zöldséges, parmezános farfalle

Írta Mit főzzünk ma, 2017. május 15. 19:08:44

Címkék:
farfalle, vaj, zöldhagyma, cukkini, kápia paprika, , bors, petrezselyem, parmezánsajt, étel, zöldséges, tészta, sajtos
A(z) "Zöldséges, parmezános farfalle" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Könnyű tésztás étel a hét minden napjára. Bátran próbálják ki, nem fogják megbánni!



A tésztát forró, sós vízben megfőzzük, majd közben elkészítjük a zöldséges ragut.

Az olvasztott vajon kicsit megfuttatjuk a megmosott, 3 centis darabokra vágott zöldhagymát. Hozzáadjuk a vékony fél karikákra szeletelt cukkinit, a kimagozott, csíkokra metélt piros kápia paprikát, és közepes tűzön néha megkeverve roppanósra pirítjuk.

Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, majd hozzáadjuk a főtt leszűrt farfallet. Megszórjuk négy deka reszelt parmezánnal, és lazán összeforgatjuk.

Amikor kész, még forró, tányérokba szedjük, megszórjuk a visszamaradt reszelt parmezánnal, és friss petrezselyemmel díszítjük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

zoldseges_parmezanosallo.jpg 




Hozzávalók

  • 50 dkg farfalle, 
  • 8 dkg vaj, 
  • 5 szál zöldhagyma, 
  • 2 db cukkini, 
  • 2 db kápia paprika, 
  • só, 
  • bors (őrölt), 
  • 1 csokor petrezselyem, 
  • 12 dkg parmezán (reszelt)
Ezt olvasta már?

Sajtos galuska, salátatányérral, főtt tojással »