Zöldséges pulykaragu, bazsalikomos burgonyapürével

Írta Mit főzzünk ma, 2017. augusztus 1. 19:46:11

Címkék:
pulyka, püré, fűszeres, zöldséges, ragu, kezdő, recept, étel, burgonyapüré, szójaszósz, videó, pulykamell, póréhagyma, fokhagyma, gomba(csiperke), gomba (laska), répa (sárga), zeller (gumó), petrezselyem, citrom, szójaszósz, vaj, burgonya, tej, , bazsalikom
A(z) "Zöldséges pulykaragu, bazsalikomos burgonyapürével" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Egy jó ragu: megvan elég gyorsan, és ha jól csináljuk, akkor jó kis élmény, csinálni is, megenni is. Robira és Pistire mindig lehet számítani.

Ha nincs Flash lejátszód,
innen letöltheted a legújabb verziót!



Az alaplevet feltesszük főni. Előkészülünk a főzéshez, azaz felaprítjuk a hagymát, a gombákat. A pulykamellből kis érméket vágunk, kicsit klopfoljuk, megsózzuk. A zöldségeket julienne-re aprítjuk.

Olajat hevítünk egy serpenyőben és a forró olajban sütjük a húst. Amikor elkészül, kivesszük, és abba a serpenyőbe belerakjuk a zöldségeket. Megsózzuk, együtt pirítjuk, majd alaplével felöntjük. Szójaszószt adunk még hozzá és nagyon nagyon kevés vajat. A legvégén a húst visszarakjuk, hogy átnedvesedjen.

A szokásos módon elkészítjük a burgonyapürét. A friss bazsalikomot apróra vágjuk és csak a kész burgonyapürébe keverjük bele, különben megbarnulna.

Tálalásnál a bazsalikomos burgonyapüré mellé tesszük húst, rá a zöldségeket. Bazsalikommal és petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Szójaszósszal készült ételeinkhez kattints ide!   

Még több ragu receptért kattints ide!

 

20080713618951874.jpg
 
 




Hozzávalók

  • 80 dkg pulykamell, 
  • 1 szál póréhagyma, 
  • 3 gerezd fokhagyma, 
  • 5 dkg gomba (csiperke), 
  • 5 dkg gomba (laska), 
  • 1 db répa (sárga), 
  • 1 db zeller (gumó), 
  • 1 köteg petrezselyem, 
  • 1 db, leve citrom, 
  • 2 evőkanál szójaszósz, 
  • 10 dkg vaj, 
  • 0,5 kg burgonya, 
  • 4 dl tej, 
  • só, 
  • 3 szál bazsalikom

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Zsiványpecsenye juhtúrós puliszkával »