Zsályás-almás lazac

Írta Mit főzzünk ma, 2017. május 3. 20:04:24

Címkék:
alma, zsálya, barnacukor, mazsola, borecet, fehérbor, szegfűszeg, lazac, rizs, étel, recept, hal, gyümölcs
A(z) "Zsályás-almás lazac" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Hal, persze, plusz az a lényeg, hogy vegyük komolyan a lazacot. A legremekebb alapanyagok egyike, használják bátran.

Ha nincs Flash lejátszód,
innen letöltheted a legújabb verziót!



Kevés cukrot mézzel karamellizálunk.

Az almát meghámozva apró kockára vágjuk fel, és rátesszük a cukorkaramellre. A szegfűborsot összetörjük, az almát felöntjük fehérborral.

Zsályát aprítunk, ezzel tesszük még pikánsabbá az almadresszinget. Ezen kívül ízesítjük még a már feltört szegfűborssal, borecettel.

Köretnek mazsolás rizst készítünk. A mazsolát kevés vízben párolni kezdjük, majd így adjuk hozzá a párolt rizst.

A lazacot megsózzuk, megsütjük. Tálaláskor a rizsre tesszük a halat, mellé egy kis tálba az almát. Díszítésnek zsályát használunk.

Jó étvágyat kívánunk!

 

lazac.jpg


Hozzávalók

  • 50 dkg alma, 
  • 1 szál zsálya, 
  • 12,5 dkg cukor (barna), 
  • 3 evőkanál mazsola, 
  • 125 ml borecet, 
  • 125 ml fehérbor, 
  • 1 teáskanál szegfűbors, 
  • 60 dkg lazac, 
  • 25 dkg rizs
Ezt olvasta már?

Tiroler Gröstl - a tiroli grösztli  »