Zsályás-almás lazac, mazsolás rizzsel

Írta Mit főzzünk ma, 2017. december 15. 20:19:00

Címkék:
halak, rizs, gyümölcsös, könnyű, középhaladó, alma, lazac, cukor (barna), mazsola, borecet, bor, bors
A(z) "Zsályás-almás lazac, mazsolás rizzsel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Nézzük, hogyan passzol össze a zsálya, az alma, a lazac - és persze a mazsola! Különleges fogás, nem vitás:)



Kevés cukrot mézzel karamellizálunk. Az almát meghámozva apró kockára vágjuk fel, és rátesszük a cukorkaramellre. A szegfűborsot összetörjük, az almát felöntjük fehérborral.

Zsályát aprítunk, ezzel tesszük még pikánsabbá az almadresszinget. Ezen kívül ízesítjük még a már feltört szegfűborssal, borecettel.

Köretnek mazsolás rizst készítünk. A mazsolát kevés vízben párolni kezdjük, majd így adjuk hozzá a párolt rizst.

A lazacot megsózzuk, megsütjük. Tálaláskor a rizsre tesszük a halat, mellé egy kis tálba az almát. Díszítésnek zsályát használunk.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több almás recepthez kattints ide! 

További halas receptekhez kattints ide

Még több lazacos recepthez kattints ide! 

 

 

20080715714127507.jpg







Hozzávalók

  • 1 szál zsálya, 
  • 12,5 dkg cukor (barna), 
  • 3 evőkanál mazsola, 
  • 125 ml borecet, 
  • 125 ml bor, 
  • 1 teáskanál bors (szegfű), 
  • 60 dkg lazac, 
  • 25 dkg rizs, 
  • 50 dkg alma (savanyú)

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Duplacsokis keksz  »