Zsiványpecsenye juhtúrós puliszkával

Írta Mit főzzünk ma, 2014. szeptember 28. 16:05:00

Címkék:
hagyományos, bélszín, nyárs, kukorica, középhaladó, recept, étel, bélszín, szalonna, hagyma, kukoricadara, tej, túró
A(z) "Zsiványpecsenye juhtúrós puliszkával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Maga a recept rendkívül rövid, tekintettel a zsiványok helyzetére. Gyorsnak kellett lenni. Ez nekünk annyira nem baj.

Ha nincs Flash lejátszód,
innen letöltheted a legújabb verziót!

Igazság szerint egy zsivány élete nem a sütés-főzés körül forgott, de – gondolom én – azért szerettek jót enni.

Nyilván. Az eredmény: gyorsan, tulajdonképpen könnyedén, mégis ízes falatokat varázsolni. Mutatom is!

Felszeletelem a bélszínt, majd a szalonnát és a hagymát is. Nyársra húzom, megsütöm.

A tejet, vizet, juhtúrót felforralom, majd megfőzöm a kukoricadarát. Formázom, és már tálalom is.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több nyárson készült ételhez kattints ide!

20080126191366536.jpg

Zsiványos hangulatban:)



Hozzávalók

  • 40 dkg bélszín, 
  • 25 dkg szalonna, 
  • 2 fej hagyma, 
  • 15 dkg kukoricadara, 
  • 4 dl tej, 
  • 5 dkg túró (juh)

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Párnácska  »