Zsuzsanna palacsinta

Írta Mit főzzünk ma, 2018. január 23. 20:19:56

Címkék:
palacsinta, édesség, sütés, tej, tojás, liszt, olaj, cukor, , kockacukor, narancs, vaj, Brandy, Grand manier
A(z) "Zsuzsanna palacsinta" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Jó áron van a narancs ilyenkor, jöjjön tehát egy naranccsal készülő finomság. Palacsinta, persze, mindig jól jön. Plusz a gyümölcs.



A felvert egész tojáshoz tejet öntünk, lisztet, sót, cukrot teszünk hozzá. Sűrű állományú masszát készítünk belőle. Ha egy pici olajat is teszünk a tésztába, nem kell mindig a palacsintasütőbe is olajat tenni.

Közben narancshéjjal bedörzsöljük a kockacukrot, majd a narancs héját vékonyra (julienne-re) vágjuk. Cukrot karamellizálunk, brandyt és a narancslevet hozzáöntjük, a felszeletelt narancshéjat beletesszük. Ebbe  forgatjuk meg a palacsintákat,  naranccsal díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!
(20030219)





Hozzávalók

  • 3 dl tej, 
  • 2 db tojás, 
  • 25 dkg liszt, 
  • 1 dl olaj, 
  • cukor, 
  • só, 
  • 7 db cukor (kocka), 
  • 2 db narancs, 
  • 5 dkg vaj, 
  • brandy, 
  • grand manier
Ezt olvasta már?

Csirkehússal töltött gombafejek oregánós paradicsommártásban »