Bárányhússal töltött paradicsom olívás kenyérrel

Hozzávalók, bárányhússal töltött paradicsom olívás kenyérrel

8 db közepes paradicsom
30 dkg darált báránycomb
5 dkg finomra vágott hagyma
2 dkg tárkony
4 db tojás

bors
20 dkg bivalytejes mozzarella sajt
1 db olívabogyós kenyér

 

Bárányhússal töltött paradicsom olívás kenyérrel

Bárányhússal töltött paradicsom olívás kenyérrel

 

Ezt az ételt tulajdonképpen teljes egészében mikróban elkészíthetjük, épp ezért nem is igényel különösebb felfordulást, mégis kiváló ízekkel lephetjük meg a családot, a barátokat, vendégeket.

A Mit főzzünk ma? műsorában tartottunk már mikrótanfolyamot (nemsokára láthatják is majd!), és mivel örömmel fogadták a tévében, ide is beválogattunk néhányat közülük.

Teszteljük hát a mikrohullámot!

 

A bárányhússal töltött paradicsom olívás kenyérrel recept elkészítése

 

A crisptálon futtatjuk meg a finomra vágott vöröshagymát, és rátesszük a fűszerezett bárányhúst: 9 percig 750 W-on pirítjuk.

Közben a paradicsomokat letalpazzuk, tetőt vágunk neki, kivájjuk magházát. Ebbe töltjük be a darált húst, amit tojással dúsítottunk. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

A mozzarella sajtot karikára vágva tetejére helyezzük, majd 750 W-on 6 percig normál üzemmódban rápirítjuk.

Tálaláskor a paradicsom tetejét ráhelyezzük, és bazsalikomlevéllel tálalhatjuk a kenyér mellé.

Egy másik, nem kevésbé remek bárányreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bárányhússal töltött paradicsom csőben sütve, olívabogyós kenyérrel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.