Egyszerű gombakrémleves

Az egyszerű gombakrémleves recept hozzávalói

25 dkg champignon gomba, 1 fej hagyma, 3 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, 0,5 l tyúkhúsleves (vagy alaplé), kevés fehérbor, 1 dl tejszín, só, bors, petrezselyemzöld

Egyszerű gombakrémleves

Egyszerű gombakrémleves

 

Az egyszerű gombakrémleves recept elkészítése

 

Nem kell hozzá drága erdei gomba, valamint további érdekesség, hogy akár mikróban is el lehet készíteni. Ez a mai egyszerű, olcsó ajánlatunk, nézzék meg, és készítsék is el így!

A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd apróra vágott hagymával vajon, crisptálon pirítjuk. A champignonhoz aktuális árat itt találnak.

Egy evőkanál vajat szintén egy evőkanál liszttel összegyúrunk, majd áttesszük egy mikróhoz alkalmas edénybe.

Felöntjük a tyúkhúslevessel, vagy alaplével, hozzáadjuk a lisztes vajat, fehérbort, tejszínt, sót, borsot és a petrezselyemzöldet. 750 watton kb. 6 percig főzzük. Szokás szerint egy kicsit állni hagyjuk, és már tálalhatjuk is.

 

Van azért persze erdei gombás receptünk is, például ez, nézzék meg!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű grombakrémleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.