Kelkáposztarolád zöldséges csirkemellel töltve

Hozzávalók, kelkáposztarolád zöldséges csirkemellel töltve

4 db főtt csirkemell, 40 dkg párolt rizs, 20 dkg leveszöldség, 10 dkg könnyen olvadó sajt, 8 db kelkáposztalevél, 1 dkg borsikafű, 1 dkg szerecsendió

 

Kelkáposztarolád zöldséges csirkemellel töltve

Kelkáposztarolád zöldséges csirkemellel töltve

 

Érdekesség, bár szomorú tény persze, hogy az Appenzeller miatt Svájcban még háború is dúlt. Ez az erősen aromás, nyers tejes, kevés zsírt tartalmazó csípős sajt az én egyik nagy kedvencem.

A sajt fűszerként adja ennek az ételnek a karakterét, plusz persze a szerecsendió és a borsikafű. No, de térjünk is a receptre!

A kelkáposztarolád zöldséges csirkemellel töltve recept elkészítése

A csirkemellet a zöldségekkel kockára vágjuk, rizzsel összekeverjük, tojással, reszelt szerecsendióval a főtt kelkáposztalevélbe töltjük.

A reszelt sajtot egy tojással, valamint a borsikafűvel összekeverjük, és ráöntjük a kelkáposztarolád tetejére. Kivajazott sütőlemezre, jénai tálba tesszük. Az Appenzeller sajthoz aktuális árat itt találnak.

Kétféleképp süthetjük készre: vagy sütőben 170 fokon 15 percig, vagy pedig mikróban 750 watton 8 percig sütjük. Ennyire egyszerű!

Egy másik, mikróban elkészíthető étel receptjéért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kelkáposztarolád zöldséges csirkemellel töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.