Kelkáposztarolád zöldséges csirkemellel töltve

Hozzávalók, kelkáposztarolád zöldséges csirkemellel töltve

4 db főtt csirkemell
40 dkg párolt rizs
20 dkg leveszöldség
10 dkg könnyen olvadó sajt
8 db kelkáposztalevél
1 dkg borsikafű
1 dkg szerecsendió

 

Kelkáposztarolád zöldséges csirkemellel töltve

Kelkáposztarolád zöldséges csirkemellel töltve

 

Érdekesség, bár szomorú tény persze, hogy az Appenzeller miatt Svájcban még háború is dúlt. Ez az erősen aromás, nyers tejes, kevés zsírt tartalmazó csípős sajt az én egyik nagy kedvencem.

 

A kelkáposztarolád zöldséges csirkemellel töltve recept elkészítése

 

A csirkemellet a zöldségekkel kockára vágjuk, rizzsel összekeverjük, tojással, reszelt szerecsendióval a főtt kelkáposztalevélbe töltjük.

A reszelt sajtot egy tojással, valamint a borsikafűvel összekeverjük, és ráöntjük a kelkáposztarolád tetejére. Kivajazott sütőlemezre, jénai tálba tesszük. Az Appenzeller sajthoz aktuális árat itt találnak.

Sütőben 170 fokon 15 percig, mikróban 750 watton 8 percig sütjük.

Egy másik, mikróban elkészíthető étel receptjéért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kelkáposztarolád zöldséges csirkemellel töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.