Kínai kel túróval töltve

A kínai kel túróval töltve recept hozzávalói

2 db nagy kínai kel levél, 10 dkg provolone sajt, só, bors, 20 dkg tehéntúró, 10 dkg gépsonka, 1 csomag petrezselyemzöld, 2 db tojássárgája, 1 db kaliforniai paprika, 2 kanál tejföl, 12 szem újburgonya, 12 szem olívabogyó mag nélkül

Kínai kel túróval töltve

Kínai kel túróval töltve

 

A kínai kel túróval töltve recept elkészítése

 

Ez egy igazán friss, és ráadásul gyorsan elkészíthető étel: vacsorára kitűnő, de közeledik a nyár, és a nagy melegben akár ebédnek is elkészíthetjük, hiszen nem túl nehéz, mégis ízletes. Nézzék meg a receptet, és készítsék is el így!

A kínai kel levelet betöltjük a kockára vágott gépsonkából, túróból, kaporból, kaliforniai paprikából álló töltelékkel, amit a mikrohullámú sütőben készíthetünk el. Tetejét provolone sajttal meghintjük. A provolonéhoz aktuális árat itt találnak.

Az előfőzött újburgonyákat és olívabogyókat felváltva nyársra fűzzük és úgy sütjük meg serpenyőben rozmaring, só, bors ízesítéssel.

A Mit főzzünk ma? műsorában ezt az ételt korábban egy kicsit másképpen készítettük el: a kaliforniai paprikát nem a töltelékbe tettük bele, hanem finom ragut készítettünk belőle, vagyis apróra vágtuk fel a paprikát, olívabogyó hozzáadásával pár percig pároltuk, és bizony ennyi, már készen is volt a ragu. Mindkét megoldás igazából egyszerű, készítsék el azt a verziót, amelyik jobban megtetszett!

 

Kínai kelhez itt találnak egy másfajta receptet, nézzék meg ezt is, és alkalomadtán készítsék is el!

 

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

További recepteket, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában találnak. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.