Túrós, almás felfújt

A túrós, almás felfújt recept hozzávalói

3 db tojás, 10 dkg cukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 6 evőkanál búzadara, 50 dkg túró, 0,5 db citrom, 50 dkg alma, 1 evőkanál fahéj

Túrós, almás felfújt

Túrós, almás felfújt

 

A mikrohullámú sütő, bár szerintem szinte minden háztartásban található, egyelőre a melegítő-berendezés megtisztelő címét vívta ki leginkább, pedig bátran használhatjuk hasznos kiegészítőként is, amikor főzünk.

Ehhez szeretnék néhány tanácsot adni, az első ez a felfújt lesz, amit kitűnően, és főként igen egyszerűen el tudunk készíteni a mikró segítségével.

 

A túrós, almás felfújt recept elkészítése

 

Az egész tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat habosra keverjük. A búzadarát és a túrót összekeverjük,  fél citrom levét, sőt még a héját is hozzáadjuk.

A massza felét egy literes  edénybe tesszük. Természetesen az edényt kivajaztuk és zsemlemorzsával megszórtuk.

Meghámozzuk az almát, kivesszük a magházát, finomra felszeleteljük, ráhelyezzük a túrós masszára, majd meghintjük fahéjas cukorral. Szabolcsi almához aktuális árat itt találnak.

A massza másik felét rásimítjuk és 8 percig 750 W-on, majd további 8 percig 360 W-on készre sütjük.

 

Egy másik remek almás receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Túrós-almás felfújt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.