Túrós-almás felfújt

Hozzávalók

3 db tojás, 10 dkg cukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 6 evőkanál búzadara, 50 dkg túró, 0,5 db citrom, 50 dkg alma, 1 evőkanál fahéj

 

Túrós-almás felfújt

Túrós-almás felfújt

 

A mikrohullámú sütő bár szerintem szinte minden háztartásban található egyelőre a melegítő-berendezés megtisztelő címét vívta ki leginkább, pedig bátran használhatjuk hasznos kiegészítőként is, amikor főzünk.

Ehhez szeretnék néhány tanácsot adni, az első ez a felfújt lesz, amit kitűnően, és főként igen egyszerűen el tudunk készíteni a mikró segítségével.

Az egész tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat habosra keverjük.

A búzadarát és a túrót összekeverjük,  fél citrom levét, sőt még a héját is hozzáadjuk.

A massza felét egy literes  edénybe tesszük.

Természetesen az edényt kivajaztuk és zsemlemorzsával megszórtuk.

Meghámozzuk az almát, kivesszük a magházát, finomra felszeleteljük, ráhelyezzük a túrós masszára, majd meghintjük fahéjas cukorral.

A massza másik felét rásimítjuk és 8 percig 750 W-on, majd további 8 percig 360 W-on készre sütjük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Túrós-almás felfújt
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.