Túrós-almás felfújt

Hozzávalók, túrós-almás felfújt

3 db tojás
10 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg vaj
6 evőkanál búzadara
50 dkg túró
0,5 db citrom
50 dkg alma
1 evőkanál fahéj

 

Túrós-almás felfújt

Túrós-almás felfújt

 

A mikrohullámú sütő, bár szerintem szinte minden háztartásban található, egyelőre a melegítő-berendezés megtisztelő címét vívta ki leginkább, pedig bátran használhatjuk hasznos kiegészítőként is, amikor főzünk.

Ehhez szeretnék néhány tanácsot adni, az első ez a felfújt lesz, amit kitűnően, és főként igen egyszerűen el tudunk készíteni a mikró segítségével.

 

A túrós-almás felfújt recept elkészítése

 

Az egész tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat habosra keverjük. A búzadarát és a túrót összekeverjük,  fél citrom levét, sőt még a héját is hozzáadjuk.

A massza felét egy literes  edénybe tesszük. Természetesen az edényt kivajaztuk és zsemlemorzsával megszórtuk.

Meghámozzuk az almát, kivesszük a magházát, finomra felszeleteljük, ráhelyezzük a túrós masszára, majd meghintjük fahéjas cukorral. Szabolcsi almához aktuális árat itt találnak.

A massza másik felét rásimítjuk és 8 percig 750 W-on, majd további 8 percig 360 W-on készre sütjük.

Egy másik remek almás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Túrós-almás felfújt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.