Túróval töltött zsömle, azaz bulocski

Hozzávalók, túróval töltött zsömle, azaz bulocski

4 db zsemle
30 dkg tehéntúró
2 db citrom héja
5 dkg mazsola beáztatva rumba
4 db tojás
15 dkg cukor
3 dkg vaníliás cukor
3 dl tej
3 dkg morzsa
3 dkg vaj

 

Túróval töltött zsömle, azaz bulocski

Túróval töltött zsömle, azaz bulocski

 

A túróval töltött zsömle, azaz bulocski recept elkészítése

 

Ma azt mutatom meg, hogyan lehet tényleg egyszerű alapanyagokból finom édességet készíteni. Nem nehéz, mégis ínycsiklandozó, remélem, kipróbálják! A bulocski egyébként sült tésztafélét jelent, nézzék meg, hogyan készül a Mit főzzünk ma? konyhájában!

A zsemlék tetejét levágjuk, közepét kivájjuk, tejbe áztatjuk mindkettőt. A túrót áttörjük, hozzátesszük az áztatott zsemlehúst, a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, a citromok héját, a beáztatott mazsolát.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük 5 dkg cukorral, és az egész tölteléket lazítjuk vele. Visszatöltjük a zsemlékbe.

Mikrohullámú edényt kivajazunk, morzsázunk, beletesszük a betöltött zsemléket, tojásos, cukros tejjel megöntözzük. 750 W-on 12 percig készítjük el. Jégkrémmel is kiváló.

Egy másik édesség receptjéért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Túróval töltött zsömle, azaz bulocski
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.