Almás, barackos batyu

Az almás, barackos batyu recept hozzávalói

50 dkg mélyhűtött vajastészta, 15 dkg alma, 15 dkg túró, 3 dkg mazsola, 2 db tojás, 1 db zsemle, 2 dkg vaníliás cukor

Almás, barackos batyu, a lép illusztráció, forrás: Pixabay

Almás, barackos batyu, a lép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az almás, barackos batyu elkészítése

 

Ha csak a hozzávalókat nézzük, alma, túró, mazsola, vanília, elég inspirációt kell, hogy adjanak az elkészítéshez. Legalábbis mi így gondoljuk, és reméljük, Önök is így döntenek. Nézzék meg, és készítsék el!

A túróhoz vaníliás pudingport, mazsolát, cukrot, kis kockára felvágott almát, barackot, citromhéjat, vaníliás cukrot keverünk. A remek szabolcsi almához aktuális árat itt találnak. A mélyhűtött vajastésztát kinyújtjuk, négyzet alakúra felvágjuk, valamint   zárógolyócskákat is szaggatunk belőle. Kevés tölteléket teszünk bele, hogy jól össze tudjuk hajtani.

Felvert tojással megkenjük a tészta sarkait, így könnyebben összetapad, majd a közepét is megkenjük tojással, ráhelyezzük a zárópontokat. 180-200 fokos sütőben megsütjük. Tálalásnál tejszínhabbal, barackkal, mandulával díszítjük. Egy másik édességreceptet is megnézne a Mit főzzünk ma? recepttárából? Itt talál egyet, például:).

 

Kattintson ide egy másik, almából készült receptért!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Almás, barackos batyu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.