Almás-barackos batyu

Hozzávalók, almás-barackos batyu

50 dkg mélyhűtött vajastészta
15 dkg alma
15 dkg túró
3 dkg mazsola
2 db tojás
1 db zsemle
2 dkg vaníliás cukor

 

Almás-barackos batyu

Almás-barackos batyu

 

Az almás-barackos batyu elkészítése

 

A túróhoz vaníliás pudingport, mazsolát, cukrot, kis kockára felvágott almát, barackot, citromhéjat, vaníliás cukrot keverünk. A remek szabolcsi almához aktuális árat itt találnak. A mélyhűtött vajastésztát kinyújtjuk, négyzet alakúra felvágjuk, valamint   zárógolyócskákat is szaggatunk belőle. Kevés tölteléket teszünk bele, hogy jól össze tudjuk hajtani.

Felvert tojással megkenjük a tészta sarkait, így könnyebben összetapad, majd a közepét is megkenjük tojással, ráhelyezzük a zárópontokat. 180-200 fokos sütőben megsütjük. Tálalásnál tejszínhabbal, barackkal, mandulával díszítjük. Egy másik édességreceptet is megnézne a Mit főzzünk ma? recepttárából? Itt talál egyet, például:).

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy másik, almából készült receptért!

Cím
recipe image
Recept neve
Almás-barackos batyu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.