Almás, fahéjas muffin

Hozzávalók, almás, fahéjas muffin

15 dkg alma
2 teáskanál fahéj
20 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 db tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg margarin
2 dl tej
12 db muffinpapír

 

Almás, fahéjas muffin

Almás, fahéjas muffin

 

Az almás, fahéjas muffin recept elkészítése

 

Muffin ezerféleképpen, most almával, és persze, ha almával, akkor fahéjjal is:). Egyszerű, gyors sütemény recept, akár a hétköznapokra is.

A sütőt ismét előmelegítjük a szokásos 180 fokra. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kicsavarjuk, és meghintjük fahéjas cukorral. Almához aktuális árat itt találnak.

Elkészítjük a tésztát: a felolvasztott margarint összekeverjük a tojással, a tejjel és a cukorral. Hozzáadjuk a külön tálban elkevert sütőport, szódabikarbóna, lisztkeveréket. Végül óvatosan belekeverjük a fahéjas almát.

Beletesszük a formába a papírt, beleöntjük a tésztát, és 20-25 percig sütjük. Fahéjas porcukorral megszórjuk a tetejét, amikor már egy kicsit kihűlt.

Ha szeretne még további édességreceptek közül válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Muffin, egyszerű süti, torta - széles a választék:). Válasszon kedvére valót, és készítse el!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Almás, fahéjas muffin
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.