Almás, krumplis tészta

Hozzávalók, almás, krumplis tészta

50 dkg héjában főtt krumpli
50 dkg liszt
2 db tojás
1 dl tej
5 dkg margarin
2 dkg élesztő
10 dkg cukor
reszelt citromhéj
1,5 kg alma
15 dkg porcukor
2 evőkanál zsemlemorzsa
10 dkg dió, durvára vágva
őrölt fahéj

 

Almás, krumplis tészta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Almás, krumplis tészta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az almás, krumplis tészta elkészítése

 

Krumpli édességként elkészítve, igen. Nem, nem krumplicukor, ellenben egyszerűen, gyorsan elkészíthető süti. Kipróbálják?

A kihűlt krumplit hámozzuk meg és reszeljük le. Keverjük össze a puha margarinnal, a cukorral, a citromhéjjal, a tejben megfuttatott élesztővel és egy felvert tojással. Adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjunk puha tésztát. Formáljunk belőle két cipót, és langyos helyen kelesszük duplájára.

Közben az almát reszeljük le, a levét nyomjuk ki, és keverjük össze cukorral és fahéjjal. A megkelt tésztát még egyszer gyúrjuk át, az egyik részével béleljünk ki egy megkent tepsit, a tésztát szórjuk meg a zsemlemorzsával és simítsuk rá az almát. Aktuális almaárakat itt találnak. A diót szórjuk a tetejére, és fedjük be a másik kinyújtott tésztalappal. Kenjünk meg felvert tojással, és forró sütőben süssük aranybarnára.

Kíváncsiak egy másképp készülő krumplis tésztára, avagy krumplistésztára? Itt megtalálják!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Almás, krumplis tészta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.