Almás palacsinta balzsamos eperrel

Az almás palacsinta balzsamos eperrel recept hozzávalói

15 dkg eper, balzsamecet, 4 evőkanál cukor, 3 db tojás (sárgája), 2 dl tej, 1 teáskanál keményítő, 2 db tojás, 4 evőkanál liszt, vaníliarúd, 1 dl szóda, 3-4 db alma

Almás palacsinta balzsamos eperrel

Almás palacsinta balzsamos eperrel

 

Az almás palacsinta balzsamos eperrel recept elkészítése

 

Az ezerízű palacsinta újabb verziója. Van sok-sok almás palacsintareceptünk is, ez persze megint más. Hisz tudják, mindig egy kicsit másképp. Egyszerű receptről van szó ismét, nézzék meg, próbálják ki!

A tojást a liszttel összekeverem, hozzáadom a tejet, szódát, kevés sót, cukrot és csomómentesre keverem. Palacsintát sütök belőle. Palacsinta alapreceptet egyébként itt találnak!

Az almát meghámozom, magházát eltávolítom, majd összevágom apróra, és kevés cukorral egy serpenyőben szortírozom. Az almához aktuális árat itt találnak.

A tojássárgákat kevés cukorral habosra verem és a tejjel felfőzöm. Hozzáadom a vaníliarudat, ha szükséges, keményítővel bekötöm. Az almát hozzákeverem a krémhez, és a palacsintába töltöm. Batyut készítek belőle, és almahéjjal elkötöm.

Egy másik serpenyőben cukrot karamellizálok, majd az epret beleteszem, és balzsamecetet öntök hozzá, kicsit beforralom, majd tálalom a palacsintához.

Almás palacsinta balzsamos eperrel, a palacsinta maga

Almás palacsinta balzsamos eperrel, a palacsinta maga

Kedvet kaptak a palacsintához? Itt egy másik tipp!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Almás palacsinta balzsamos eperrel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.