Almás palacsinta, balzsamos eperrel

Hozzávalók

15 dkg eper, balzsamecet, 4 evőkanál cukor, 3 db tojás (sárgája), 2 dl tej, 1 teáskanál keményítő, 2 db tojás, 4 evőkanál liszt, vaníliarúd, 1 dl szóda, 3-4 db alma

 

 

Almás palacsinta, balzsamos eperrel

Almás palacsinta, balzsamos eperrel

 

A tojást a liszttel összekeverem, hozzáadom a tejet,szódát, kevés sót, cukrot és csomómentesre keverem.

Palacsintát sütök belőle.

Az almát meghámozom, magházát eltávolítom, majd összevágom apróra, és kevés cukorral egy serpenyőben szortírozom.

A tojássárgákat kevés cukorral habosra verem és a tejjel felfőzöm.

Hozzáadom a vaníliarudat, ha szükséges, keményítővel bekötöm.

Majd az almát hozzákeverem a krémhez, és a palacsintába töltöm.

Batyut készítek belőle, és almahéjjal elkötöm.

Egy másik serpenyőben cukrot karamellizálok, majd az epret beleteszem, és balzsamecetet öntök hozzá kicsit beforralom, majd tálalom a palacsintához.

Kedvet kaptak a palcsintához? Itt egy másik tipp!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Almás palacsinta, balzsamos eperrel
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.