Almás palacsinta balzsamos eperrel

Hozzávalók

15 dkg eper, balzsamecet, 4 evőkanál cukor, 3 db tojás (sárgája), 2 dl tej, 1 teáskanál keményítő, 2 db tojás, 4 evőkanál liszt, vaníliarúd, 1 dl szóda, 3-4 db alma

 

Almás palacsinta balzsamos eperrel

Almás palacsinta balzsamos eperrel

 

Az almás palacsinta balzsamos eperrel recept elkészítése

 

A tojást a liszttel összekeverem, hozzáadom a tejet,szódát, kevés sót, cukrot és csomómentesre keverem. Palacsintát sütök belőle. Palacsinta alapreceptet egyébként itt találnak!

Az almát meghámozom, magházát eltávolítom, majd összevágom apróra, és kevés cukorral egy serpenyőben szortírozom. Az almához aktuális árat itt találnak.

A tojássárgákat kevés cukorral habosra verem és a tejjel felfőzöm. Hozzáadom a vaníliarudat, ha szükséges, keményítővel bekötöm. Az almát hozzákeverem a krémhez, és a palacsintába töltöm. Batyut készítek belőle, és almahéjjal elkötöm.

Egy másik serpenyőben cukrot karamellizálok, majd az epret beleteszem, és balzsamecetet öntök hozzá kicsit beforralom, majd tálalom a palacsintához.

Kedvet kaptak a palcsintához? Itt egy másik tipp!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Almás palacsinta balzsamos eperrel
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.