Almás palacsinta

Az almás palacsinta recept hozzávalói

10 dkg liszt,
4 dl tej,
1 dl tejszín,
1 teáskanál + 10 dkg cukor,
1 evőkanál olaj,
3 db alma,
5 dkg vaj,
1 kávéskanál keményítő,
1 csomag vaníliás cukor

 

Almás palacsinta

Almás palacsinta

 

Az almás palacsinta elkészítése

 

Palacsintatésztát készítek a szokott módon.  Vagyis: habverővel simára keverjük a tojást a hideg tejjel, majd további erőteljes keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ha teljesen sima, keverhetünk hozzá még tejet vagy szódavizet addig, amíg híg, krémleves állagú masszát nem kapunk. Forró palacsintasütőben olaj segítségével papírvékony palacsintákat sütünk.

A palacsintatésztánál mindig figyelni kell, hogy ne legyen csomós, kevés étolajat teszünk a tésztába, hogy lazább legyen, és ne ragadjon le! Ennél az almás palacsintánál én nagy palacsintasütőt használok, hogy jó sok töltelék legyen benne.

Amíg kisülnek a palacsinták, elkészítem a tölteléket. Kimagozom és felszeletelem az almát. Cukrot karamellizálok, világos, halvány színű karamellt készítek. Később 3 dl tejet öntök hozzá, és ebbe beleteszem az almát és egy kicsit főzöm. Kevés keményítővel lehet sűríteni.

A tejkaramellás almát a palacsintára teszem, négybe hajtom, kevés porcukorral meghintem. Ha szeretik, a karamellás almából a tetejére is tehetnek, valamint én almával még megdíszítem. Reméljük, kipróbálják ezt a gazdag almás palacsinta receptet a Mit főzzünk ma? konyhájából:).

Szokott módon megmutatjuk azt is, mi milyen almát szeretünk használni, természetesen Önöknek is javasoljuk!

Itt találnak egy olyan receptet, ami szintén almával készül, persze másképpen:).

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Almás palacsinta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.