Almás palacsinta

 

Az almás palacsinta recept hozzávalói

10 dkg liszt, 4 dl tej, 1 dl tejszín, 1 teáskanál + 10 dkg cukor, 1 evőkanál olaj, 3 db alma, 5 dkg vaj, 1 kávéskanál keményítő, 1 csomag vaníliás cukor

 

Almás palacsinta

Almás palacsinta

 

Az almás palacsinta elkészítése

Palacsintatésztát készítek a szokott módon.  Vagyis: habverővel simára keverjük a tojást a hideg tejjel, majd további erőteljes keverés közben hozzáadjuk a lisztet.

Ha teljesen sima, keverhetünk hozzá még tejet vagy szódavizet addig, amíg híg, krémleves állagú masszát nem kapunk.

Forró palacsintasütőben olaj segítségével papírvékony palacsintákat sütünk.

A palacsintatésztánál mindig figyelni kell, hogy ne legyen csomós, kevés étolajat teszünk a tésztába, hogy lazább legyen, és ne ragadjon le!

Ennél az almás palacsintánál én nagy palacsintasütőt használok, hogy jó sok töltelék legyen benne.

Amíg kisülnek a palacsinták, elkészítem a tölteléket. Kimagozom és felszeletelem az almát. Cukrot karamellizálok, világos, halvány színű karamellt készítek.

Később 3 dl tejet öntök hozzá, és ebbe beleteszem az almát és egy kicsit főzöm. Kevés keményítővel lehet sűríteni.

A tejkaramellás almát a palacsintára teszem, négybe hajtom, kevés porcukorral meghintem.

Ha szeretik, a karamellás almából a tetejére is tehetnek, valamint én almával még megdíszítem.

Szokott módon megmutatjuk azt is, mi milyen almát szeretünk használni, természetesen Önöknek is javasoljuk!

Itt találnak egy olyan receptet, ami szintén almával készül, persze másképpen:).

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Almás palacsinta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.