Almás piskóta

 

Hozzávalók

6 db tojás, 15 dkg liszt, 50 dkg alma, 6 evőkanál cukor, 1 kávéskanál fahéj, vanília fagylalt, 4 dkg margarin, sütőpor

 

Almás piskóta

Almás piskóta

 

Az almás piskóta elkészítése

 

Először egy dinsztelt almát készítünk. Az almákat apróra vágjuk, majd pároljuk, cukrot, fahéjat szórunk rá.

Közben elkészítjük a piskótát, ami egy hagyományos, hat tojásos piskóta lesz. (Lehet vizes piskótából is csinálni, én a hat tojásost szeretem jobban.)

Különválasztjuk a tojás fehérjét és sárgáját, külön-külön cukrot adunk hozzá, felverjük, majd a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, és így együtt is összekeverjük.

Margarinnal kikenjük a sütőformát. A piskótalapunkhoz hozzáadjuk az almát, és 135 fokon kb. 1 óráig sütjük. Amikor kész, fagylaltot tálalunk mellé, porcukorral megszórjuk, és mentalevéllel díszítjük.

Egy más karakterű almás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Almás piskóta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.