Almás piskóta

Az almás piskóta recept hozzávalói

6 db tojás, 15 dkg liszt, 50 dkg alma, 6 evőkanál cukor, 1 kávéskanál fahéj, vanília fagylalt, 4 dkg margarin, sütőpor

Almás piskóta

Almás piskóta

 

Az almás piskóta recept elkészítése

 

A fahéjas alma az egyik nagy kedvencünk, és ezzel bizony nem vagyunk egyedül. Az elkészítéséhez persze kell egy inspiratív recept is, node ezért van a Mit főzzünk ma? Fahéj és alma, és néhány apró trükk, ezzel össze is áll a recept - nézzék meg, és készítsék is el így!

Először egy dinsztelt almát készítünk. Az almákat apróra vágjuk, majd pároljuk, cukrot, fahéjat szórunk rá. Remek almákhoz aktuális árakat itt találnak.

Közben elkészítjük a piskótát, ami egy hagyományos, hat tojásos piskóta lesz. (Lehet vizes piskótából is csinálni, én a hat tojásost szeretem jobban.)

Különválasztjuk a tojás fehérjét és sárgáját, külön-külön cukrot adunk hozzá, felverjük, majd a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, és így együtt is összekeverjük.

Margarinnal kikenjük a sütőformát. A piskótalapunkhoz hozzáadjuk az almát, és 135 fokon kb. 1 óráig sütjük. Amikor kész, fagylaltot tálalunk mellé, porcukorral megszórjuk, és mentalevéllel díszítjük.

 

Egy más karakterű almás receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Almás piskóta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.