Almás piskóta

Az almás piskóta recept hozzávalói

6 db tojás, 15 dkg liszt, 50 dkg alma, 6 evőkanál cukor, 1 kávéskanál fahéj, vanília fagylalt, 4 dkg margarin, sütőpor

Almás piskóta

Almás piskóta

 

Az almás piskóta recept elkészítése

 

A fahéjas alma az egyik nagy kedvencünk, és ezzel bizony nem vagyunk egyedül. Az elkészítéséhez persze kell egy inspiratív recept is, node ezért van a Mit főzzünk ma? Fahéj és alma, és néhány apró trükk, ezzel össze is áll a recept - nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy először egy dinsztelt almát készítünk. Az almákat apróra vágjuk, majd pároljuk, cukrot, fahéjat szórunk rá. Remek almákhoz aktuális árakat itt találnak.

Közben elkészítjük a piskótát, ami egy hagyományos, hat tojásos piskóta lesz. (Lehet vizes piskótából is csinálni, én a hat tojásost szeretem jobban.)

Különválasztjuk a tojás fehérjét és sárgáját, külön-külön cukrot adunk hozzá, felverjük, majd a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, és így együtt is összekeverjük.

Margarinnal kikenjük a sütőformát. A piskótalapunkhoz hozzáadjuk az almát, és 135 fokon kb. 1 óráig sütjük. Amikor kész, fagylaltot tálalunk mellé, porcukorral megszórjuk, és mentalevéllel díszítjük. Próbálják ki feltétlenül!

 

Egy más karakterű almás receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.