Aludttejes daragombóc

Az aludttejes daragombóc recept hozzávalói

1 liter aludttej, 1 csapott mokkáskanál só, 25 dkg búzadara, 0,5 dl olaj, 30 dkg zsemlemorzsa, 1 nagy pohár tejföl, 16 dkg cukor, porcukor a tálaláshoz, 1 csokor friss citromfű a díszítéshez

 

Aludttejes daragombóc

Aludttejes daragombóc

 

Az aludttejes daragombóc recept elkészítése

 

A különböző gombócok különleges helyet foglalnak el a magyar konyhában. Rengeteg verziójuk van, a Mit főzzünk ma? recepttárában is van sok-sok, ez most az aludttejes. Próbálják ki így is!

Az aludttejet fazékba öntjük, sózzuk, majd közepes tűzön felforraljuk, és állandó keverés mellett beleszórjuk a búzadarát. Ezután lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik, és a daraszemek megpuhulnak.

Ha elkészült, kicsit kihűtjük, közben elkészítjük a prézlit. Búzadarához aktuális árat itt találnak.

Az olajat serpenyőbe öntjük, majd beleszórjuk a zsemlemorzsát, és kevergetve közepes tűzön arany barnára pirítjuk. Az aludttejes darából vizes kézzel közepes méretű gombócokat formálunk, majd a pirított prézlibe forgatjuk.

Tálaláskor a daragombócokat melegen tányérra tesszük, meglocsoljuk a felmelegített és cukorral elkevert tejföllel, majd porcukorral megszórjuk, és friss citromfűvel díszítjük.

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Aludttejes daragombóc
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.