Aludttejes daragombóc

Az aludttejes daragombóc recept hozzávalói

1 liter aludttej, 1 csapott mokkáskanál só, 25 dkg búzadara, 0,5 dl olaj, 30 dkg zsemlemorzsa, 1 nagy pohár tejföl, 16 dkg cukor, porcukor a tálaláshoz, 1 csokor friss citromfű a díszítéshez

Aludttejes daragombóc

Aludttejes daragombóc

 

Az aludttejes daragombóc recept elkészítése

 

A különböző gombócok különleges helyet foglalnak el a magyar konyhában. Rengeteg verziójuk van, a Mit főzzünk ma? recepttárában is van sok-sok, ez most az aludttejes. Próbálják ki így is!

Az aludttejet fazékba öntjük, sózzuk, majd közepes tűzön felforraljuk, és állandó keverés mellett beleszórjuk a búzadarát. Ezután lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik, és a daraszemek megpuhulnak.

Ha elkészült, kicsit kihűtjük, közben elkészítjük a prézlit. Búzadarához aktuális árat itt találnak.

Az olajat serpenyőbe öntjük, majd beleszórjuk a zsemlemorzsát, és kevergetve közepes tűzön arany barnára pirítjuk. Az aludttejes darából vizes kézzel közepes méretű gombócokat formálunk, majd a pirított prézlibe forgatjuk.

Tálaláskor a daragombócokat melegen tányérra tesszük, meglocsoljuk a felmelegített és cukorral elkevert tejföllel, majd porcukorral megszórjuk, és friss citromfűvel díszítjük.

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.