Aszalt szilvás puding

Az aszalt szilvás puding hozzávalói

10 db zsemle
6 db tojás
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg zsemlemorzsa
1 db citrom reszelt héja
1,5 dl tej
30 dkg aszalt szilva
1 dl szilva pálinka
20 dkg szilvalekvár
késhegynyi őrölt fahéj
6 dkg vaj

 

Aszalt szilvás puding

Aszalt szilvás puding

 

Tudjuk, az aszalt szilva beszerzése nem okozhat fejfájást, de biztonság kedvéért mutatunk egy helyet, ahol elérhető.

 

Az aszalt szilvás puding elkészítése

 

A szikkadt zsemléket nagyobb kockákra vágjuk, keverő tálba tesszük, kevés tejet öntünk rá, hogy egy kicsit átpuhuljon.

A vajat, porcukrot, reszelt citromhéját, fahéjat, vaníliás cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük, összekeverjük a zsemlével, hozzáadjuk. A feldarabolt, pálinkába áztatott aszalt szilvát és a tojások felvert habját.

Óvatosan összekeverjük és vajazott, morzsázott formákba töltjük 2/3-ig. Gőzös sütőben sütjük. Tálaláskor fahéjas porcukorral szórjuk és pálinkával kevert lekvárral kínáljuk.

Egy egészen más típusú aszalt szilvás receptet itt találnak!

A recept végén pedig néhány szó az aszalt szilva kedvező hatásairól: A tudomány mai állása szerint az aszalt szilva radikális immunrendszer erősítő, antioxidáns tartalma veri az erdei (vad) gyümölcsöket, enyhe hashajtó, de inkább csak fenntartja a megfelelő bélperisztaltikát, enyhe vizelethajtó, általánosságban rendben tartja az emésztést, segít visszafordítani a már kialakult csontritkulást. Emellett az aszalt szilva erős antibakteriális hatással is bír, ami többek között akadályozza a fogszuvasodásért, fogínygyulladásért felelős baktériumok szaporodását. (forrás: jómagyar.hu)

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Aszalt szilvás puding
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.