Bamako pohár

A Bamako pohár recept hozzávalói

  • A kókuszpudinghoz:
  • 1 konzerv kókusztej,
  • 80-100 g cukor,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • 1/2 citromhéj,
  • 100 ml tej,
  • 40 g keményítő,
  • A mangózseléhez:
  • 1 konzerv mangó,
  • 3 lap zselatin,
  • 1-2 evőkanál citromlé,
  • A két réteg közé:
  • 1 db banán
Bamako pohár

Bamako pohár

 

A Bamako pohár recept elkészítése

 

Kókuszpuding: a kókusztejet a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal felforraltam. A tejben csomómentesre kevertem a keményítőt, majd hozzácsorgattam a kókusztejhez.

Besűrítettem. Ha csak pohárba kerül, akkor rögtön beletölthető - nálam most csak langyosan ment pohárba, mert egy része előbb piskótára simult.

A puding a(z arany)barna nádcukortól és a házi vaníliás cukortól ilyen "érdekes" színű, akit ez zavar, használjon fehér cukrot és fél vaníliarúd kikapart magocskáit, akkor ez a réteg fehér lesz.

Ha kíváncsiak, hogy hogyan készül a mangózselé, akkor látogassanak el az Egycsipet oldalára!

 

Egy másik édes receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.