Barackos túrótorta

A barackos túrótorta recept hozzávalói

4 db egész tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 1 db citrom reszelt héja, 4 evőkanál finomliszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 kiskanál vaj, 50 dkg tehéntúró, 20 dkg porcukor, 1 db narancs reszelt héja, 1 dl tejföl, 1 doboz őszibarackbefőtt, 1,5 evőkanál zselatin por, 1 csomag színtelen tortazselé, 1 csokor citromfű a díszítéshez

Barackos túrótorta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Barackos túrótorta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A barackos túrótorta recept elkészítése

 

Túrótorta, természetesen egy kicsit másképp. A túróval rengeteg dolgot tudunk párosítani, most barackot választottunk mellé. Nem egy túró rudi, inkább egy torta. Ráadásul otthon készül! Nézzék meg, hogyan, és készítsék el Önök is így!

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgákat habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, összekeverjük, beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojás fehérjével együtt lazán átforgatjuk. Túróhoz aktuális árat itt találnak.

A piskótatésztát vajazott, lisztezett, kerek tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben kb.  30 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük a formából, és kihűtjük. Közben a túrót szitán áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a narancs reszelt héját, a tejfölt, az őszibarack felét kisebb kockákra vágva, és az egészet jól összekeverjük. 1 deci vizet felforralunk, majd belekeverjük a zselatinport. Lehúzzuk a tűzről, és addig kevergetjük, míg a zselatin teljesen felolvad. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a túrókrémbe.

A kihűlt piskótát visszatesszük a tortaformába, majd rákanalazzuk a túrótölteléket, és hűtőben megdermesztjük. A barack másik felét felszeleteljük, és ízlésesen beborítjuk vele a megdermedt túrótorta tetejét. A baracklevet vízzel 2,5 decire kiegészítjük, felforraljuk, beleszórjuk a tortazselé port, majd lassú tűzön kevergetve egy percig főzzük. Ha langyosra hűlt, ráöntjük a barack szeletekre, és 2-3 órát hűtőben dermesztjük. Tálaláskor a megdermedt barackos túrótortát forró vízbe mártott éles késsel cikkekre vágjuk, és friss citromfűvel díszítjük.

 

És ha már említettük a recept elején, mi mindenre jó a túró, úgy illik, hogy megmutatjuk, mondjuk még mivel párosíthatjuk!

 

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.