Bazsalikomos mascarpone-krém babapiskótával

Hozzávalók

20 dkg babapiskóta, 50 dkg szőlő, 25 dkg mascarpone sajt, 2 evőkanál porcukor, 4 db tojás, 2,5 dl tejszín

 

Bazsalikomos mascarpone-krém babapiskótával

Bazsalikomos mascarpone-krém babapiskótával

 

Szőlőből szőlőlevet csinálunk, de ha esetleg nincs kedvük, megfelel bármilyen dobozos szőlőlé is. Egyébként nagyon egyszerű (és igazán friss!): a szőlőt összeturmixoljuk, leszűrjük, és már kész is van.

Növényi tejszínt használjunk, mert sokkal keményebb habot lehet belőle felverni, és érdemes felhasználás előtt 1-2 napra betenni a hűtőbe. Ha esetleg sűrű lett a hab, szőlőlével fellazíthatjuk.

A tojást kettéválasztjuk, a sárgájához cukrot teszünk, kikeverjük, ehhez kerül a mascarpone, majd az egészet összekeverjük. A végén ehhez keverjük hozzá a nagyon keményre vert habot.

A szőlőlében egy mozdulattal áthúzzuk a babapiskótákat, üvegedénybe helyezzük, erre kerül a mascarponehab. A hab tetejére szőlőszemeket teszünk, aki nem szereti a magot, természetesen kimagozhatja.

Következő sort rátesszük a piskótából, a végét lezárjuk a habbal.
Berakjuk a hűtőbe, és kb. 3 óra múlva fogyasztható.

Jó étvágyat kívánunk!

További receptért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Bazsalikomos mascarpone-krém babapiskótával
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.