Bazsalikomos mascarponekrém babapiskótával

A bazsalikomos mascarponekrém babapiskótával recept hozzávalói

20 dkg babapiskóta, 50 dkg szőlő, 25 dkg mascarpone sajt, 2 evőkanál porcukor, 4 db tojás, 2,5 dl tejszín

 

Bazsalikomos mascarponekrém babapiskótával

Bazsalikomos mascarponekrém babapiskótával

 

A bazsalikomos mascarponekrém babapiskótával recept elkészítése

 

Egyszerű babapiskóta alap, amiből azért kihoztuk a legtöbbet. Nem nehéz az elkészítése sem, nézzék meg, próbálják ki!

Szőlőből szőlőlevet csinálunk, de ha esetleg nincs kedvük, megfelel bármilyen dobozos szőlőlé is. Egyébként nagyon egyszerű (és igazán friss!): a szőlőt összeturmixoljuk, leszűrjük, és már kész is van.

Növényi tejszínt használjunk, mert sokkal keményebb habot lehet belőle felverni, és érdemes felhasználás előtt 1-2 napra betenni a hűtőbe. Ha esetleg sűrű lett a hab, szőlőlével fellazíthatjuk.

A tojást kettéválasztjuk, a sárgájához cukrot teszünk, kikeverjük, ehhez kerül a mascarpone, majd az egészet összekeverjük. A végén ehhez keverjük hozzá a nagyon keményre vert habot. A mascarponéhoz aktuális árat itt találnak.

A szőlőlében egy mozdulattal áthúzzuk a babapiskótákat, üvegedénybe helyezzük, erre kerül a mascarponehab. A hab tetejére szőlőszemeket teszünk, aki nem szereti a magot, természetesen kimagozhatja.

Következő sort rátesszük a piskótából, a végét lezárjuk a habbal. Berakjuk a hűtőbe, és kb. 3 óra múlva fogyasztható.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Egy másik gyümölcsös édességért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

További receptért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Bazsalikomos mascarponekrém babapiskótával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.