Bodzavirág fahéjas, mandulás köntösben

Hozzávalók, bodzavirág fahéjas, mandulás köntösben

  • 10 dkg liszt,
  • 2 db tojás,
  • 5 dkg mandula,
  • 1 dkg fahéj,
  • 4 dkg cukor,
  • olaj,
  • 10 db bodzavirág

 

Bodzavirág fahéjas, mandulás köntösben

Bodzavirág fahéjas, mandulás köntösben

 

A bodzavirág fahéjas, mandulás köntösben recept elkészítése

 

A 19. században még gyakori étel volt a tojással kirántott bodzavirág (bodzafánk). Sokak kedvenc csemegéje ma is a rántott bodzavirág, amelyet sörös palacsintatésztába forgatnak meg, majd hirtelen, forró olajban kisütnek.

Ennyit a korábbiakról, és most következzen a Mit főzzünk ma? verziója.

Először is: a bodzavirágot megmossuk. Ezután fahéjjal megszórjuk, panírozzuk lisztbe, felvert egész tojásba és mandulába. Nem újdonságról van szó, na jó, kicsit másképp készítettük, régóta kedvelik ezt a csemegét. Bővebb információk itt.

Forró olajban kisütjük, majd tálaljuk.

Egy más jellegű édességért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bodzavirág fahéjas, mandulás köntösben
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.